HB Hoofdklasse

Neptunus en Amsterdam starten Play-Offs met winst

Foto: © Robert Bos

Neptunus en Amsterdam starten Play-Offs met winst

De honkballers van Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam zijn vanavond de Play-Offs goed begonnen. Titelverdediger L&D Amsterdam wist met de nodige moeite HCAW te bedwingen: 6-5. Curaçao Neptunus had het aanzienlijk eenvoudiger tegen Twins Oosterhout en won de eerste wedstrijd van de best-of-five met 8-1.

De vier beste teams uit de hoofdklasse begonnen vanavond aan hun best-of-five uit de Play-Offs (Bovenste 4-poule). Inzet is een plaats in de Holland Series, die op zaterdag 2 oktober van start gaan. De overige vier teams maken het seizoen af in de Onderste-4 poule. Daarin boekte Hoofddorp Pioniers vanavond de eerste overwinning.

Curaçao Neptunus – Twins Oosterhout

Pitcher Diegomar Markwell (2-1-6-0) gaf vanavond geen kansen weg aan de slagploeg van Twins Oosterhout. Hij kreeg zijn eerste honkslag tegen in de vierde inning en de tweede hit in de zesde inning. Pas in de zevende inning scoorde Twins Oosterhout ook zijn eerste punt. Op dat moment had Curaçao Neptunus al een comfortabele 7-0 voorsprong. John Polonius bracht zijn ploeg met in de tweede inning met een homerun op 2-0. Met vijf hits op rij vergrootte Curaçao Neptunus zijn voorsprong in de vijfde inning tot 7-0. Dwayne Kemp sloeg in deze slagbeurt met een tweehonkslag twee punten binnen. In de achtste inning bepaalde Christian Diaz na een doorgeschoten bal en een veldfout de eindstand op 8-1.

Na zijn complete wedstrijd tegen hetzelfde Twins Oosterhout op 20 augustus gooide Markwell vanavond voor de tweede keer op rij de hele wedstrijd uit. Hij is daarmee nog maar de vierde pitcher dit seizoen die twee keer een complete wedstrijd heeft gegooid.

  • Curaçao Neptunus – Twins Oosterhout: 8-1 | boxscore

L&D Amsterdam – HCAW

L&D Amsterdam keek in de wedstrijd tegen HCAW na twee Bussumse slagbeurten al tegen een 0-3 achterstand aan. Maar de titelverdediger hield zijn hoofd koel. Na solohomeruns van Sicnarf Loopstok (derde inning) en Kalian Sams (vierde inning) trok de Amsterdamse ploeg de winst in de zevende inning naar zich toe. Bij een 3-4 achterstand scoorde de ploeg driemaal na vier honkslagen op rij van Gilmer Lampe, Sharlon Schoop, Denzel Richardson en Sicnarf Loopstok.

Linoy Croes (tweehonkslag) verkleinde het verschil in de achtste inning tot 6-5. Zijn punt werd de laatste van de avond, waarmee de eerste winst in de best-of-five vanavond naar L&D Amsterdam ging. Bij de Amsterdammers keerde Sharlon Schoop terug in de line-up. De ex-prof speelde zijn vierde wedstrijd van dit seizoen en ook de vierde van dit jaar tegen HCAW.

Hoofddorp Pioniers – Silicon Storks

Pitcher Ryan Huntington (5-4-2-1) nam vanavond voor Hoofddorp Pioniers een no-hitter mee de vijfde inning in. Mede daardoor hield de Hoofddorpse ploeg zijn tegenstander Silicon Storks vijf innings lang puntloos.

Zelf scoorde Pioniers al zesmaal in de vijfde inning. Na hits van Raul Jacobs en Denzel Brooks gooide pitcher Kevin van Veen twee keer geraakt werper en eenmaal vier wijd voor de eerste twee Hoofddorpse punten. Op rij een driehonkslag van Jorrit Penseel en tweehonkslagen van Thom Hoogkamer en Jaison Gijsbertha brachten Pioniers hierna op 6-0. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar, waardoor Hoofddorp Pioniers de winst met 9-3 naar zich toetrok.

  • Hoofddorp Pioniers – Silicon Storks: 9-3 (8 innings) | boxscore

Quick Amersfoort – DSS/Kinheim

De wedstrijd tussen Quick Amersfoort en DSS/Kinheim moest in de tweede helft van de derde inning bij een 0-0 tussenstand met één uit en geen enkele loper op de honken worden afgebroken vanwege problemen met de pitcherplaat van het veld in Amersfoort. Tom Stuifbergen (3-0-1-1) had tot dat moment nog maar één honkslag toegestaan. DSS/Kinheim had in drie innings twee honkslagen geslagen op het pitchen van Jakob Syrén (3-0-2-0).

  • Quick Amersfoort – DSS/Kinheim: gestaakt | boxscore

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse