Aaron de Groot gooide vier strikeouts in drie innings.

EK Honkbal

Wat goed is, komt snel: De Groot in EK-selectie

Aaron de Groot in actie voor Curaçao Neptunus (Foto: Robert C. Bos)

Wat goed is, komt snel: De Groot in EK-selectie

Eind vorige maand werd de gedegen voorbereiding van Team Kingdom of the Netherlands U23 volkomen verdiend bekroond met de Europese titel. Een prestatie die er mag zijn – een prestatie ook die de weg vrijmaakt voor deelname aan het komende wereldkampioenschap in deze leeftijdscategorie. Ook zullen de besten door kunnen groeien naar de ‘grote jongens’ – de A-selectie.

Op 12 september begint in Italië het Europees Kampioenschap waar Team Kingdom of the Netherlands haar titel verdedigt. Tijdens dit EK zal de eerder aangekondigde verjonging van het Koninkrijksteam voor het eerst vorm krijgen. De eerste van de ‘aanstormende jeugd’ die daar zijn debuut gaat maken is Aaron de Groot van Curaçao Neptunus. Na goede prestaties in de universiteitscompetitie in de Verenigde Staten volgden een aantal goede outings – zowel start als bullpen – voor Curaçao Neptunus. Die leverden hem de selectie voor het Koninkrijksteam U23 op.

In het zo goed verlopen toernooi om het Europees kampioenschap was – na enkele eerdere overwinningen vanuit de bullpen, de halve finale zijn grootste succes. In 3 1/3 inning relief gooide hij niet minder dan 10 maal drieslag. Anders gezegd: Hij maakte alle nullen dus gewoon zelf. Het is met name deze prestatie die heeft bijgedragen aan zijn verkiezing tot beste werper van het toernooi.

Voordat hij afreist naar zijn volgende internationale toernooi krijgt hij de kans te laten zien om onder druk te kunnen presteren in de play-offs van Curaçao Neptunus en Twins Oosterhout.

De volledige EK-selectie wordt na dit weekend gepubliceerd.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK Honkbal