Max Kops (Twins Oosterhout) slaat zijn knuppel kapot op een pitch van Kevin Kelly (Curaçao Neptunus).

HB Hoofdklasse

Jeffrey Arends (Twins): “2021 was voor ons een geweldig seizoen”

Max Kops (Twins Oosterhout) slaat zijn knuppel kapot op een pitch van Kevin Kelly (Curaçao Neptunus). (Foto: Kees Tetteroo)

Jeffrey Arends (Twins): “2021 was voor ons een geweldig seizoen”

Kort voor de derde (en naar later bleek beslissende) wedstrijd in de play-offs tegen Curaçao Neptunus, blikte Jeffrey Arends, hoofdcoach van Twins Oosterhout, terug op een seizoen dat voor de ploeg uit Oosterhout zeer goed verliep.

“Laat ik vooropstellen dat wij een geweldig seizoen hebben gedraaid. In het reguliere seizoen hebben we 22 overwinningen geboekt: een verbetering van het clubrecord. En voor de tweede maal in de geschiedenis van onze club stonden we in de play-offs. Verder hebben wij maar liefst zeven spelers mogen leveren voor Team Kingdom of the Netherlands U23. Stuk voor stuk resultaten waar we trots op zijn.”

“Maar heb je de play-offs eenmaal bereikt, dan wacht daar Curaçao Neptunus – de laatste negenmaal in successie deelnemer aan de Holland Series. Die ervaring hebben wij niet – veel van onze spelers maken dit voor de eerste keer mee – en dat hebben we geweten. We hebben twee keer kansloos verloren. Gaat het nu onverhoopt weer mis, dan kan Curaçao Neptunus linea recta door naar de Holland Series.”

Focus op de jeugd

“De gang van zaken in de reguliere competitie bewijst voor ons dat we op de goede weg zijn. Daar gaan we dus mee door en ons uiterste best doen om volgend jaar weer zo’n goed seizoen te draaien. Ook de samenwerking met onze Japanse partner gaat door. Mocht dan alles weer net zo goed lukken als dit jaar, dan komen we weer in de play-offs en dan gaan we het beter doen dan dit jaar.”

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse