Honkbal

Bart Hanegraaff coacht in Major League!

Bart Hanegraaff (midden) lachend in beeld tijdens een MLB wedstrijd

Bart Hanegraaff coacht in Major League!

De oplettende kijker van wedstrijden van de Pittsburgh Pirates is het mogelijk al opgevallen: in de dugout staat daar sinds deze week een Nederlandse coach. Ja, je leest het goed! Een Brabantse oud-honkballer, die het inmiddels heeft geschopt tot de Major League. Uniek!

Hanegraaff was in Nederland vanaf het begin betrokken bij de coaching van de grootste talenten van het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) en fungeerde ook lang als hitting coach van de softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands. In 2020 maakte de oud-speler van Twins Oosterhout de definitieve overstap van Nederland naar Amerika, waar hij al een tijdje zo nu en dan naar toe reisde om te werken voor de Pittsburgh Pirates als Coordinator of Skill Acquisition.

Bij de Pirates fungeerde hij als coach voor de trainers: “Het gaat vooral om het opleiden van trainers en het implementeren van nieuwe technieken van de principes van het motorisch leren. Dat is de theorie die zich verdiept in hoe het lichaam het beste leert. Wat ik probeer is de kennis die de wetenschap nu ontdekt, te vertalen naar de praktijk.”, vertelde Hanegraaff vorig jaar in een interview aan het toenmalige Honkbalsite.com.

In dat interview zei hij ook het volgende: “Ik ben een jongen uit Eersel en nu sta ik ineens tussen de grote Major League-clubs, loop ik mee en heb ik grote invloed op wat er gebeurt binnen zo’n organisatie. Dat is heel speciaal.”

Die invloed lijkt inmiddels alleen maar gegroeid, want de Pirates ontsloegen hun hitting coach Rick Eckstein en hebben – in elk geval totdat er een definitief een nieuwe hitting coach aangesteld is – Bart Hanegraaff toegevoegd aan hun Major League coaching staff. Zo is de invloed van Bart, waar hij het in zijn interview over had, alleen maar gegroeid en maakt een Nederlander naam op het allerhoogste niveau in het honkbal.

Geweldig en uniek nieuws! Hoog tijd dus ook voor een nieuw interview en dat gaan wij in Bart’s drukke schema proberen te plannen!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal