Softbal

Softbalsters verslaan ook DVH

Lisa Hop sloeg de go-ahead run over de thuisplaat voor Team Kingdom of the Netherlands (Foto: Fred Versluis)

Softbalsters verslaan ook DVH

Na een overwinning op Red Lions vorige week werden op woensdagavond ook de Hoofdklasse softballers van DVH verslagen door Team Kingdom of the Netherlands. In deze 5-3 overwinning maakte werpster Rebecca Soumeru haar rentree voor het Koninkrijksteam. Zij moest vanwege een blessure eerder dit jaar het EK nog aan zich voorbij laten gaan, maar is weer fit en keerde dus terug.

Een ander opvallend feitje in deze wedstrijd: Maxime van Dalen speelde niet met het Koninkrijksteam, maar met DVH, waar zij dit seizoen al vaker voor speelde. Van Dalen sloeg tegen haar eigen teamgenoten uit Oranje 2-3 met een single en een triple en scoorde zelf twee van de drie runs die DVH zou scoren.

Nadat van Dalen het eerste punt had gescoord in de tweede inning, pakte het Koninkrijksteam in de derde inning de voorsprong. Lizzie Clarijs en Suka van Gurp scoorden beiden op een wilde worp. Een inning later was het Dinet Oosting die met een RBI-single zorgde voor een 3-1 voorsprong, maar DVH kwam langszij. Van Dalen opende de vierde inning met een driehonkslag en scoorde op de honkslag van Thomas Maas, die de gelijkmaker kon scoren op de honkslag van Robin Veeger.

Pas in de zevende inning viel de beslissing. Lisa Hop sloeg de go-ahead run over de thuisplaat met een RBI-single en schoof door naar twee op een foutje. Zij kon even later zelf het vijfde en laatste punt scoren op de hit van Annemiek Jansen. Rebecca Soumeru gooide de wedstrijd met een 1-2-3 inning in het slot en zo won het Koninkrijksteam ook de tweede wedstrijd in deze serie. Later volgen nog wedstrijden tegen Nieuwegein Diamonds en Tex Town Tigers.

Bekijk hieronder de samenvatting van SDTV

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal