EK 2021

Koninkrijksteam verslaat Zweden in laatste krachtmeting voor EK

Jiandido Tromp sloeg vandag een two-run triple in de 6-0 overwinning (Foto: Pato Flais)

Koninkrijksteam verslaat Zweden in laatste krachtmeting voor EK

Team Kingdom of the Netherlands speelde op vrijdagmiddag de laatste oefenwedstrijd voor het EK. In Novara was vandaag Zweden de tegenstander. De Zweedse ploeg, die op dinsdag ook in de groepsfase de tegenstander is, werd in vijf innings met 6-0 verslagen. Voor het Koninkrijksteam kwamen werpers Juan Carlos Sulbaran (2.0 IP), Kevin Kelly (1.2 IP) en Wendell Floranus (1.1 IP) niet in de problemen.

Al in de tweede inning nam het Koninkrijksteam een 2-0 voorsprong. Juremi Profar kwam door een Zweedse veldfout op het honk en stal prompt het tweede honk, waarna Jiandido Tromp met vier wijd het eerste honk bereikte. Dwayne Kemp zorgde met een honkslag voor volle honken en na een infield fly van de knuppel van Junior Martina kwam Dashenko Ricardo door met een 2-run single. John Polonius leek die voorsprong meteen te vergroten, maar zijn harde line drive kwam precies in de handschoen van de Zweedse korte stop terecht, die er meteen een dubbelspel van maakte met een snelle aangooi naar het tweede honk.

Starter Sulbaran kreeg in zijn twee innings twee honkslagen tegen en gooide twee keer drie slag. Hij werd in de derde inning vervangen door Kevin Kelly, die in zijn outing één honkslag tegen kreeg en één keer drie slag gooide. Hij zag hoe zijn slagploeg in de derde inning de voorsprong uitbreidde van 2-0 naar 6-0 dankzij een aantal clutch extra basehits. De rally startte, zoals zo vaak het geval is, met een lead-off walk (Roger Bernadina). Ray-Patrick Didder werd vervolgens geraakt door een pitch en met twee uit was het Denzel Richardson die met een honkslag naar het linksveld het derde punt binnensloeg. Twee slagmensen later stond het 6-0 na een two-run triple van Jiandido Tromp en een RBI-double van Dwayne Kemp.

Vooraf werd door beide ploegen afgesproken dat er vijf innings gespeeld zouden worden. Voor het Koninkrijksteam sloot Wendell Floranus de wedstrijd af. Hij kreeg één honkslag tegen, maar schakelde al zijn overige tegenstanders (4) uit met drie slag. Aanvallend kwam Oranje in de laatste twee innings niet verder dan twee singles, waaronder de eerste honkslag uit de interlandloopbaan van Julian Rip.

Op zaterdag sluit het Koninkrijksteam de voorbereiding af met een laatste training, waarna op zondag om 15.30 uur Slowakije de eerste tegenstander van het EK is.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2021