EK 2021

Raf Cocu vervangt Franklin van Gurp in EK selectie

Raf Cocu is de vijfde debutant in de EK-selectie van Team Kingdom of the Netherlands (Foto: Bob Prins)

Raf Cocu vervangt Franklin van Gurp in EK selectie

In de oorspronkelijke EK selectie was Franklin van Gurp één van de pitchers voor Team Kingdom of the Netherlands. De werper uit de organisatie van de Seattle Mariners raakte deze week in zijn laatste outing van zijn professionele seizoen echter geblesseerd en is niet fit genoeg om aan het EK deel te nemen. Als vervanger heeft bondscoach Evert-Jan ’t Hoen een andere rechtshandige werper opgeroepen in Raf Cocu.

De 22-jarige Cocu komt in de Hoofdklasse Honkbal uit voor Twins Oosterhout en werd deze zomer Europees Kampioen met Team Kingdom of the Netherlands U23. Tijdens dat EK gooide hij in twee outings 2.1 inning, waarin hij slechts één honkslag tegen kreeg en liefst vijf keer drie slag gooide. Hij pakte tijdens dat toernooi bovendien een win.

Wederom krijgt er dus een speler uit het succesvolle Koninkrijskteam U23 een kans in de A-selectie. Naast Cocu debuteren ook Jayden Gonesh, Aaron de Groot en Julian Rip tijdens het EK dat op zondag start met een wedstrijd tegen Slowakije.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2021