EK 2021

EK Game 1: Voor het eerst tegen Slowakije

EK Game 1: Voor het eerst tegen Slowakije

Om 15.30 uur vanmiddag begint het EK Honkbal 2021 in de Italiaanse regio Piemonte voor Team Kingdom of the Netherlands met een wedstrijd tegen Slowakije. Een tegenstander die het Koninkrijksteam nooit eerder tegenkwam op een EK.

Sterker nog: nog nooit in de rijke geschiedenis van ons nationale honkbalteam werd er een wedstrijd gespeeld tegen Slowakije. De Slowaken profiteerden dit jaar optimaal van het feit dat het EK is uitgebreid naar 16 deelnemers. Zij plaatsten zich via de qualifier in hun hoofdstad Bratislava door Ierland, Hongarije en Finland te verslaan. Daardoor stegen zij van de 35e plaats op de wereldranglijst naar de 33e.

Aan bondscoach Evert-Jan ’t Hoen de taak om te zorgen dat er geen sprake is van onderschatting, zodat er een goed begin komt van dit EK in de jacht op de 24e Europese titel voor het Koninkrijksteam. Hij heeft als starter voor deze wedstrijd gekozen voor Lars Huijer.

De wedstrijd volg je via Play-by-play via deze link en bekijk je, dankzij de camera’s van onze partner 360SportsIntelligence, live via deze link! Volg ook @HonkbalSoftbalNL op Instagram voor in game updates!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2021