EK 2021

Koninkrijksteam opent EK met ruime zege op Slowakije

Dashenko Ricardo, Mike Groen en Juremi Profar vieren de overwinning op Slowakije (Foto: WBSC Europe)

Koninkrijksteam opent EK met ruime zege op Slowakije

Op de eerste speeldag van het EK Honkbal stond Team Kingdom of the Netherlands op zondag tegenover Slowakije. Het was de eerste onderlinge ontmoeting ooit en de wedstrijd eindigde in een overtuigende 11-0 overwinning voor het Koninkrijksteam.

Al in de eerste inning kwam de ploeg van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen op een 1-0 voorsprong, toen Roger Bernadina kon scoren op een Slowaakse veldfout. In de derde inning brak de aanval de wedstrijd definitief open. Mede dankzij een aantal vrije lopen, geraakt werpers en wilde worpen, scoorde het Koninkrijksteam in deze inning zes runs. Debutant Junior Martina zorgde met zijn eerste honkslag voor Oranje voor het hoogtepunt van deze slagbeurt. Hij sloeg twee van de zes punten binnen.

De pitchers kwamen in Turijn niet of nauwelijks in de problemen en gooiden gezamenlijk 18 keer drie slag. Lars Huijer kreeg de start en werd na één inning vervangen door Mike Bolsenbroek. Al snel werd duidelijk dat bondscoach ’t Hoen deze wedstrijd zou gebruiken als bullpen game, waarin een aantal jonge pitchers ervaring op kon doen op het EK. Na Bolsenbroek gooiden Jayden Gonesh (2 IP, 4K), Raf Cocu (1.2 IP, 5 K) en Mike Groen (1.1 IP, 4K) de wedstrijd in het slot.

In de vierde inning sloeg Junior Martina opnieuw twee punten binnen. Deze keer met een tweehonkslag in het linksveld. Een run in de vijfde inning en een run in de zesde inning zorgden voor een 11-0 voorsprong, die na 6 1/2 inning definitief werd.

Morgenavond is in de tweede wedstrijd van het EK Tsjechië de tegenstander. Die wedstrijd wordt om 20.30 uur gespeeld in Avigliana. De Tsjechen wonnen vanochtend hun eerste wedstrijd met 6-1 van Zweden. Bij een overwinning morgen is het Koninkrijksteam zeker van de kwartfinale.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2021