EK 2021

EK Game 2: Tijd voor revanche tegen de Tsjechen

EK Game 2: Tijd voor revanche tegen de Tsjechen

Om 20.30 uur vanavond staat voor Team Kingdom of the Netherlands de tweede wedstrijd van het EK op het programma. Daarin is Tsjechie de tegenstander. Twee jaar geleden trof het Koninkrijksteam de Tsjechen ook al in de groepsfase en die dienden hen toen de enige nederlaag van het toernooi toe. Evert-Jan ’t Hoen gaf gisterenavond al aan te zinnen op revanche en die kans krijgt zijn ploeg vanavond.

Die nederlaag van 2019 was een opvallende, want in veertien onderlinge ontmoetingen was dat pas de tweede keer dat de Tsjechen van Oranje wonnen. Dat tekent de positieve en opwaartse ontwikkeling die de Tsjechië doormaakt. Zij hebben inmiddels zelfs de Italianen ingehaald op de wereldranglijst.

De ploeg uit Oost-Europa kent inmiddels wel een wat verouderde selectie met bekende namen als Petr Cech, Jakub Malik en Martin Schneider. Aan starter Shairon Martis vandaag de schone taak om deze ervaren slagploeg te bedwingen. Hij krijgt van ’t Hoen de bal in deze wedstrijd, waarin het Koninkrijksteam plaatsing voor de kwartfinale veilig kan stellen. In de andere wedstrijd in Groep D versloeg Zweden overigens vanochtend Slowakije met 11-0.

De wedstrijd van vanavond volg je vanaf 20.30 uur live via play-by-play en de livestream van onze partner 360SportsIntelligence.

Hieronder zie je de starting lineup van Team Kingdom of the Netherlands:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2021