EK 2021

Koninkrijksteam overtuigend naar kwartfinale

Ray-Patrick Didder kwam een triple tekort voor de cycle tegen de Tsjechen (Foto: WBSC Europe/Ezr Nadoc)

Koninkrijksteam overtuigend naar kwartfinale

Team Kingdom of the Netherlands heeft op maandagavond ook de tweede wedstrijd van het EK Honkbal ruim gewonnen. In het Italiaanse Avigliana was het Koninkrijksteam met 11-1 te sterk voor Tsjechië. Met deze overwinning weet de ploeg zich nu al zeker van deelname aan de kwartfinale.

Uitblinker aan de kant van het Koninkrijksteam was de Arubaan Ray-Patrick Didder. De rechtsvelder sloeg in de eerste inning het eerste punt over de thuisplaat toen hij met zijn RBI-double Roger Bernadina binnen sloeg. Sicnarf Loopstok leek die voorsprong in de tweede inning te verdubbelen, maar zijn homerun werd door de scheidsrechter op het derde honk gedegradeerd tot een foutbal. Shairon Martis gooide als starter uitstekend – hij kreeg in vier innings slechts één punt tegen – en Sharlon Schoop (2-run single) en even later opnieuw Didder zorgden voor een zeer comfortabele 6-1 voorsprong.

Didder sloeg namelijk een keiharde homerun die middenin de bomen belandde in (deep) center field. Terwijl de bullpen de Tsjechen in vijf shutout innings op twee hits hield, liep Oranje aan het eind van de wedstrijd met onder meer RBI-singles van Junior Martina en invaller Denzel Richardson uit naar 11-1.

Dat zou ook de einduitslag worden en zo plaatst het Koninkrijksteam zich met twee ruime overwinningen en een runsaldo van 22-1 voor de kwartfinale. Bondscoach ’t Hoen zal tevreden terugkijken op een uitstekende wedstrijd, waarin op overtuigende wijze revanche werd genomen op de nederlaag van twee jaar geleden.

Op dinsdag speelt het Koninkrijksteam de laatste wedstrijd uit de groepsfase. Dan is Zweden, dat vorige week in een oefenwedstrijd nog verslagen werd, om 15.00 uur de tegenstander. De Zweden wonnen vandaag van Slowakije, maar verloren eerder al van Tsjechië.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2021