EK 2021

Koninkrijksteam verslaat ook Zweden; kwartfinale tegen Groot-Brittannië

Dashenko Ricardo viert zijn 3-run homerun met Sharlon Schoop (l) en Denzel Richardson (r). (Foto: WBSC Europe)

Koninkrijksteam verslaat ook Zweden; kwartfinale tegen Groot-Brittannië

De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands hebben op dinsdag ook Zweden verslagen. De Scandinaviërs leken kort op weg naar een stunt, maar Oranje liep aan het eind van de wedstrijd uit naar een comfortabele 15-5 overwinning.

Na twee innings leek het Koninkrijksteam op weg naar een hele simpele overwinning. Mede dankzij homeruns van Ray-Patrick Didder (solo) en Dashenko Ricardo (3-run) werd er zowel in de eerste als in de tweede slagbeurt vier keer gescoord. Op het werpen van starter Kaj Timmermans kwamen de Zweden echter terug tot 9-5. Zijn vervangers Jayden Gonesh, die de win kreeg, en Raf Cocu stonden in de laatste vier innings nog maar twee honklopers toe en gooiden samen vijf keer drie slag.

Bondscoach Evert-Jan ’t Hoen gaf vandaag een aantal andere spelers de kans in de basis. Daaronder ook Julian Rip, die na een aantal hard geslagen ballen, die door de Zweedse derde honkman knap gepakt werden, in de achtste inning bij een tussenstand van 13-5 dan toch zijn eerste honkslag sloeg. Die honkslag kwam vlak na een solo homerun van John Polonius. Rip zelf scoorde even later het veertiende punt op de tweehonkslag van Roger Bernadina, die op zijn beurt het vijftiende en laatste punt van de wedstrijd scoorde op de tweehonkslag van Didder.

Zo stond er na acht innings een 15-5 einduitslag op het scorebord en bleef het Koninkrijksteam ongeslagen tegen de Zweden en tijdens dit EK. De volgende wedstrijd wordt pas op donderdag gespeeld. Dan is Groot-Brittannië in de kwartfinale de tegenstander. De Britten werden tweede in een poule met Israël (1e), Frankrijk en Rusland. Hoe laat die wedstrijd gespeeld wordt is op dit moment nog niet bekend.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2021