HB Hoofdklasse

Speelschema Holland Series bekend

Speelschema Holland Series bekend

De KNBSB heeft vandaag het speelschema voor de Holland Series bekendgemaakt. In een seizoen dat vanwege corona later begon en vanwege verschillende internationale toernooien stilgelegen heeft, valt de beslissing in de Hoofdklasse Honkbal uiteindelijk pas oktober.

De Hoofdklasse ligt momenteel, terwijl de play-offs nog aan de gang zijn, stil vanwege het EK Honkbal, waar Team Kingdom of the Netherlands met een groot aantal Hoofdklassespelers strijdt om de Europese titel. Één deelnemer aan de Holland Series is al bekend: Curaçao Neptunus gaat op jacht naar de twintigste nationale titel na hun sweep tegen Twins Oosterhout.

In de andere best-of-five play-off serie staat HCAW met 2-1 voor tegen L&D Amsterdam. Zij spelen na het EK nog een Game 4 en mogelijk een Game 5. In die wedstrijden zullen beide teams het moeten stellen zonder de spelers die met het Koninkrijksteam U23 deelnemen aan het WK in Mexico.

Vanwege dit WK is de start van de Holland Series wel iets uitgesteld. Game 1 van de Holland Series wordt nu gespeeld op zondag 3 oktober. Curaçao Neptunus is dan de thuisploeg. In de Holland Series van dit jaar spelen beide deelnemers om en om thuis. Game 2, 3 en 4 worden vervolgens gespeeld in het weekend van 7 t/m 10 oktober. Indien Games 5, 6 en 7 noodzakelijk zijn worden die in de week daarop gespeeld. Mocht Game 7 noodzakelijk zijn dan wordt de kampioen van 2021 pas op zondag 17 oktober gekroond.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse