EK 2021

Kwartfinale EK: Koninkrijksteam – Groot-Brittannië

Kwartfinale EK: Koninkrijksteam – Groot-Brittannië

Om 20.30 uur vanavond staat Team Kingdom of the Netherlands in de kwartfinale van het EK tegenover Groot-Brittannië. De Britten, die achter Israël op de tweede plaats eindigde in Groep C, waarin ook Rusland en Frankrijk speelden, zijn samen met Kroatië de grootste verrassing onder de kwartfinalisten.

Met slechts één overwinning plaatsten zij zich dankzij de TQB-regel voor de volgende ronde en neemt het daarin dus op tegen het Koninkrijksteam. Het is de twaalfde onderlinge ontmoeting tussen deze twee teams en alle voorgaande ontmoetingen werden door Oranje gewonnen.

De laatste keer dat beide teams tegenover elkaar stonden, was in de openingswedstrijd van het EK in Bonn in 2019. Toen was het Koninkrijksteam met 10-2 te sterk voor de Britten. Vandaag krijgt Lars Huijer de bal als starter voor Team Kingdom of the Netherlands, dat in deze opstelling aan de start verschijnt:

De kwartfinale volg je vanaf 20.30 uur live via play-by-play en de livestream.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2021