Softbal

Softbalsters Koninkrijksteam te sterk voor Vlaardingen Holy

Brenda Beers (archieffoto) was één van de uitblinksters bij het Koninkrijksteam (Foto: Fred Versluis)

Softbalsters Koninkrijksteam te sterk voor Vlaardingen Holy

In de derde wedstrijd uit de serie van wedstrijden van de softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands tegen herensoftballers uit de Hoofdklasse heeft het Koninkrijksteam opnieuw een overwinning geboekt. Op woensdagavond werd Vlaardingen Holy met 7-2 verslagen.

Al in de eerste inning kwam het Koninkrijksteam op een voorsprong. Brenda Beers, één van de uitblinksters aan de kant van Oranje, opende de slagbeurt met een honkslag naar het linksveld en schoof dankzij een veldfout in één keer door naar het derde honk. Zij werd direct binnengeslagen door Jessie van Aalst.

In de gelijkmakende slagbeurt nam Vlaardingen Holy een 2-1 voorsprong op het werpen van starting pitcher Marjolein Merkx, maar die achterstand werd direct omgeturnd tot een 4-2 voorsprong door de Oranje slagploeg. Dinet Oosting en Laura Wissink openden de tweede slagbeurt met elk een honkslag en zij scoorden beiden op de honkslag van Lisa Hop. Vervolgens was het Brenda Beers die met een driehonsklag in het linksveld ook Lisa Hop over de thuisplaat sloeg.

In het restant van de wedstrijd stonden Merkx en relievers Lisa Hop en Rebecca Soumeru stonden in het restant van de wedstrijd nog maar vier honklopers toe, terwijl Hop zelf en ook Laura Wissink met RBI hits nog zorgden voor de 7-2 einduitslag.

Michelle Schuur en Machteld Rector maakte in deze wedstrijd voor het eerst hun opwachting in het Koninkrijksteam. De samenvatting van deze wedstrijd, gemaakt door SDTV, bekijk je hieronder.

Volgende week is Tex Town Tigers de tegenstander en in de laatste wedstrijd uit deze serie is een week later Nieuwegein Diamonds de laatste tegenstander van het Koninkrijksteam.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal