Honkbal

Bondscoach de Jong presenteert WK Selectie Koninkrijksteam U23

Tommy van de Sanden (foto) speelt met Team Kingdom of the Netherlands U23 zijn tweede WK (Foto: WBSC)

Bondscoach de Jong presenteert WK Selectie Koninkrijksteam U23

Team Kingdom of the Netherlands U23 werd afgelopen maand in Verona Europees Kampioen en plaatste zich daarmee voor het WK van 2022. Via een wild card mag het echter ook dit jaar al meedoen aan het WK dat van 23 september tot 2 oktober in Hermosillo, Mexico gespeeld wordt. Vanuit Turijn presenteert bondscoach Sidney de Jong vandaag zijn selectie voor dit toernooi.

Van de 20-koppige EK selectie maken achttien spelers ook hun opwachting in de selectie voor het WK. Daaraan zijn zes profhonkballers toegevoegd. Zo krijgt de Jong in Hermosillo de beschikking over oude bekende Jiorgeny Casimiri, die al een WK speelde met U18, en Junior Martina, die ook tijdens het vorige WK U23 uitkwam voor Oranje en momenteel onderdeel uitmaakt van het A-team. Ook Jayden Gonesh, Aaron de Groot, Raf Cocu en Julian Rip zullen na het EK afreizen naar Mexico.

Naast Martina en Casimiri maken ook profs Cal Maduro (geen familie van Calvin Maduro), Eric Mendez, Jonathan Willems en Shean Michel deel uit van de WK selectie. Met deze Arubaanse en Curaçaose profs krijgt het roster van de Jong een mooie kwaliteitsinjectie.

Groep B

De deelnemers van het WK zijn verdeeld in twee groepen van zes en het Koninkrijksteam zal in Groep B strijden met Colombia, Zuid-Korea, Nicaragua, Panama en Venezuela om een plek in de top-3 om zo de Super Round te halen. In de eerste wedstrijd is op 24 september Venezuela de tegenstander. Hierna volgen dagelijks wedstrijden totdat er tegen alle vijf de andere teams uit Groep B gespeeld is. Na een rustdag worden de top-3 en de onderste 3 in de tweede ronde van elkaar gescheiden. Het volledig programma van het WK vind je hieronder. In Hermosillo is het negen uur vroeger dan in Nederland. De eerste wedstrijd wordt dus gespeeld om 04.30 uur Nederlandse tijd.

Het WK U23 volg je uiteraard via Honkbalsoftbal.nl via livestreams en wedstrijdverslagen! Bekijk hieronder de volledige selectie van Team Kingdom of the Netherlands.

De volledige selectie

Pitchers
Naut KragtL&D Amsterdam*
Scott PrinsHoofddorp Pioniers*
Gio de GraauwL&D Amsterdam
Koen PostelmansTwins Oosterhout
Jiorgeny CasimiriToronto Blue Jays (Low-A)
Erc MendezArizona Diamondbacks (Low-A)
Jasper ElfrinkHCAW
Kevin BakkerCuraçao Neptunus
Raf CocuTwins Oosterhout
Cal MaduroKansas City Royals (Rookie ball)
Aaron de GrootCuraçao Neptunus *
Jayden GoneshSilicon Storks
Catchers
Dave JanssenTwins Oosterhout*
Yurdion MartieSilicon Storks
Infielders
Jonathan WillemsCincinnati Reds (High-A)
Junior MartinaWashington Nationals (High-A)
Delano SelassaL&D Amsterdam
Sheadion JamanikaSilicon Storks
Tommy van de SandenDSS/Kinheim*
Tyriq KempTwins Oosterhout*
Outfielders
Shean MichelAtlanta Braves (High-A)
Max KopsTwins Oosterhout*
Julian RipHCAW
Jeandro TrompHCAW
Staff
Sidney de JongBondscoach
Evert-Jan ’t HoenAssistent coach
Eugene KingsaleAssistent coach
Jeroen SluijterAssistent coach
Robin van DoornspeekPitching coach
Quintijn van der RoestFysio
* speelt ook college baseball

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal