EK 2021

EK Halve finale: Spanje een lastige tegenstander

EK Halve finale: Spanje een lastige tegenstander

In de halve finale van het EK komt Team Kingdom of the Netherlands Spanje tegen. In Avigliana vindt om 15.00 uur dus een rematch van de EK Finale van 2016 plaats en het Koninkrijksteam weet dat het in Spanje een lastige tegenstander heeft.

De Spanjaarden hebben de laatste jaren een opmars gemaakt in het Europese honkbal, mede dankzij Venezolaanse en Dominicaanse invloeden, en hoort inmiddels echt thuis in de top-4 van Europa. Net als het Koninkrijksteam had Spanje het donderdag in de kwartfinale opvallend zwaar. Tegen de Belgen werd er maar nipt gewonnen en moesten alle goede relievers ingezet worden.

Ondanks de Europese opmars van de Spanjaarden verloor het Koninkrijksteam in 38 onderlinge wedstrijden nog nooit van Spanje. In de EK finale van 2016 werd er in Hoofddorp in extra innings met 3-2 gewonnen dankzij een walk-off single van Yurendell de Caster en in de halve finale van 2019 in Bonn werd het 1-0. Er staat ons dus een spannende wedstrijd te wachten!

Voor Team Kingdom of the Netherlands krijgt Mike Bolsenbroek de bal als starter. De Apeldoornse werpers gooide in dit toernooi één inning in relief, maar is in de Duitse Bundesliga starting pitcher. Dit is de starting lineup voor de halve finale, met daarin één wijziging ten opzichte van gisteren: Dashenko Ricardo is de catcher.

De wedstrijd volg je vanaf 15.00 uur live via play-by-play en de livestream (vanaf vandaag met bemande camera crew!). Veel kijkplezier!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2021