EK 2021

Goed honklopen bezorgt Koninkrijksteam plek in halve finale

Roger Bernadina scoort het tweede punt voor het Koninkrijksteam dankzij goed honklopen. Foto: WBSC Europe

Goed honklopen bezorgt Koninkrijksteam plek in halve finale

Team Kingdom of the Netherlands heeft zich met een 7-5 overwinning op Groot-Brittannië geplaatst voor de halve finale van het EK in Piemonte. Zoals de uitslag al doet vermoeden, was deze kwartfinale alles behalve een walk in the park voor het Koninkrijksteam. De Britten sloegen zelfs meer honkslagen (13 vs. 5) dan Oranje, maar scherp en aggressief honklopen maakte het verschil in Turijn.

De Britten namen al in de eerste inning brutaal de voorsprong op het werpen van starter Lars Huijer. Roger Bernadina zorgde in de gelijkmakende slagbeurt met een booming RBI-double in het linksmidveld voor de gelijkmaker en scoorde zelf dankzij goed honklopen op een slechte aangooi van de Britse derde honkman.

Dat was het eerste voorbeeld van goed honklopen door het Koninkrijksteam. In de vijfde inning, bij een 3-2 tussenstand, dwong aggressief honklopen van een loper op het derde honk de Britse korte stop tot het maken van een perfecte aangooi om een punt te voorkomen. Dat lukte twee keer niet. Eerst was het Calten Daal, die op een grondbal van Ray-Patrick Didder de 4-2 scoorde en even later scoorden zowel Jiandido Tromp als Ray-Patrick Didder (die vandaag bovendien drie honken stal) op een foute aangooi van de korte stop.

De Britten maakten een inning later optimaal gebruik van een fout van de Oranje verdediging en scoorden drie runs op vier hits. Met 6-5 was deze wedstrijd een stuk spannender dan vooraf door velen verwacht werd. Gelukkig voor het Koninkrijksteam sloeg Tromp in de gelijkmakende slagbeurt met een sac fly Junior Martina (honkslag) over de thuisplaat voor een belangrijke insurance run.

Relievers Kevin Kelly, Juan Carlos Sulbaran en Wendell Floranus gooiden in relief in 3.1 innings zes keer drie slag en kregen slechts één honkslag tegen. Zo kwam de voorsprong niet meer in gevaar en plaatste het Koninkrijksteam zich voor de halve finale. Daarin is vrijdag om 15.00 uur Spanje de tegenstander. De andere halve finale gaat tussen Israël en thuisland Italië.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2021