Jonathan Schoop (rechts) tijdens de World Baseball Classic van 2017.

Honkbal

SportAmerika Pro Update: Jansen naar play-offs, grand slam voor Schoop

SportAmerika Pro Update: Jansen naar play-offs, grand slam voor Schoop

Tekst: Hans Mulder

Vanaf de knuppel van de “Kingdom Boyz” vlogen deze week weer de nodige ballen het stadion uit. Voor Jonathan Schoop was er zelfs een klein jubileum. Hij sloeg zijn vijfde grand slam in zijn loopbaan. Feest was er ook in Los Angeles. Voor het negende jaar op rij plaatsten Kenley Jansen en de Dodgers zich voor de play-offs. Over dit alles en nog veel meer kun je lezen in deze SportAmerika Pro Update.

SEIZOENSSTATS: 561 AB, .258/.315/.490, .806 OPS, 90 R, 94 RBI, 34 2B, 28 HR, 17 SB, 108 OPS+

Voor Ozzie Albies en de Atlanta Braves telt elke serie en zeker een serie waarvan je weet dat je die moet winnen. Afgelopen weekend speelden de Braves zo’n serie. De tegenstander kwam uit Miami en de Marlins zijn vooral bezig met de toekomst. Het heden gebruiken ze vooral om hun jonge pitchers alvast wat ervaring op te laten doen. Die jonge pitchers maakten het Albies en consorten niet eenvoudig. In de dagen daarna stuitten ze op een ploeg die ze nog niet zo lang geleden nog troffen in Denver: de Colorado Rockies.

Voor Ozzie Albies begon de home stand geweldig, maar na die wedstrijd tegen de Nationals waarin hij tekende voor 4 RBIs viel de productie stil. Slechts sporadisch blijft de tweedehonkman twee wedstrijden op rij verstoken van een hit, maar nu gebeurde dit zelfs drie wedstrijden. De laatste twee tegen Washington en vorige week ook in de eerste tegen de Marlins. Generatiegenoot Trevor Rogers trakteerde Albies op diens 110e strikeout van het seizoen. Helaas bleef het daar niet bij, want van zijn 5 AB’s eindigden er drie in een K. Met 0-for-5 droeg Albies aanvallend dan ook niets bij aan de 6-2 zege van de Braves.

VLEES NOCH VIS

Na drie wedstrijden zonder hit kwam Albies in de eerste inning van de tweede ontmoeting weer eens door met een single. De Braves hadden het deze zaterdag moeilijk met Elieser Hernandez en zagen voormalig shorttracker Eddy Alvarez zijn eerste homerun in de majors slaan. Hij was één van de drie Marlins die de long ball hanteerde en Miami zodoende aan een 6-4 zege hielp. Albies stond inmiddels vier wedstrijden droog wat homeruns betreft, maar aan die droogte kwam zondag een einde. Met een 3-3 tussenstand op het bord was onze landgenoot in de zevende inning weer eens heel belangrijk voor Atlanta. Zijn 28e homerun brak het verzet van de Marlins op weg naar een 5-3 zege.

De Colorado Rockies hadden de Braves vorig weekend goed geholpen door drie keer van de Phillies te winnen. Op bezoek in Atlanta besloten de Rockies nu Philly een handje te helpen. Twee keer was het knap spannend, maar twee keer trok Colorado aan het langste eind. De eerste ontmoeting, op dinsdag, ging met 5-4 naar de bezoekers. Een dag later hadden de Rockies extra innings nodig om met 3-2 te winnen. Deze serie zou eigenlijk over drie wedstrijden gaan, maar waar woensdag ondanks de regen nog gespeeld werd, daar ging donderdag een streep door de series finale. Met 3-for-8 was het aan slag niet slecht wat Albies liet zien, maar de tweedehonkman overtuigde ook niet.

SEIZOENSSTATS: 480 AB, .300/.368/.506, .875 OPS, 82 R, 71 RBI, 34 2B, 21 HR, 5 SB, 130 OPS+

Xander Bogaerts testte op 1 september positief op Covid-19, werd op wonderlijke wijze van het veld gebonjourd en maakte vorige week vrijdag zijn rentree. Het werd de kortestop niet eenvoudig gemaakt. Met de Boston Red Sox moest hij het in Chicago opnemen tegen die andere Sox. In tegenstelling tot de rode waren de witte sokken al zo goed als zeker van de play-offs en de titel in hun divisie. Na dit drieluik zette Boston de road trip voort aan de westkust, waar de Seattle Mariners bezocht werden.

Bogaerts had acht wedstrijden gemist toen hij vorige week vrijdag zich weer meldde in de line-up. Zijn eerste AB werd geen succes, maar in de vierde en zesde inning kwam Bogaerts door met een single. In de achtste mocht hij opnieuw de gang naar het eerste honk maken. Nu na vier wijd. Met zijn 2-for-3 kreeg hij zijn slaggemiddelde weer boven de .300 maar lang duurde dit niet. Bij zijn rentree verloor Bogaerts met 4-3.

Een dag later draaiden Boston en Chicago overuren. Op deze zaterdag kreeg onze landgenoot in zowel de eerste als de derde inning vier wijd. Met name die walk in de derde deed de White Sox pijn. Bogaerts scoorde één van de maar liefst zeven runs deze inning. De White Sox sloegen letterlijk hard terug in de vierde. Pas in de tiende inning werd dit duel beslist in het voordeel van de bezoekende Red Sox: 9-8. Xander Bogaerts was 0-for-3 in zijn officiële at-bats en zag zijn batting average opnieuw onder de 300 duiken. In de series finale kreeg hij slechts één kans hier iets aan te doen. Bogaerts kwam in de achtste inning als pinch hitter binnen de lijnen, was 0-for-1 en verloor dit duel met 2-1.

VENIJN IN DE STAART

In Seattle was het aanvankelijk ook behelpen voor Bogaerts. Zijn eerste twee AB’s aan de westkust liepen op niets uit, maar in de zesde inning kwam hij door met zijn eerste tweehonkslag van deze maand. In de achtste werd het nog mooier voor de kortestop. Met al twee nullen op het bord had reliever Paul Seward van de Seattle Mariners alleen Bogaerts nog nodig om uit de inning te komen, maar zijn derde pitch werd keihard geraakt. Diens 21e homerun van dit seizoen bracht de achterstand van de Red Sox terug tot 5-3. Boston zou nog terugkomen tot 5-4, maar opende deze serie wel met een nederlaag.

De wedstrijd op dinsdag begon voor Bogaerts gelijk aan die van de maandag. Met dat verschil dat nu de eerste drie at-bats niks opleverden. Opnieuw waren de late innings hem echter gunstig gezind. Eerst was er in de achtste inning z’n eerste triple van 2021 en deze liet hij in de negende volgen door een single. In beide gevallen kon hij een run scoren en met name die in de achtste was belangrijk. Het gaf de Red Sox de broodnodige voorsprong op weg naar een 8-4 zege.

OVERUREN

We dreigen in herhaling te vallen, maar ook in de series finale moest Bogaerts lang wachten op zijn eerste (en enige) hit. Pas in de tiende inning kwam hij, met nul uit en twee honken bezet, door met een single. Hij zou uiteindelijk scoren en zo Boston aan een 9-4 overwinning helpen. Met 5-for-14, 5 runs, een double, triple en een homerun kan Xander Bogaerts terugkijken op een productief bezoek aan Seattle. Zijn slaggemiddelde ligt nu op .300. Met de Red Sox deelde hij na dit drieluik de tweede plaats in de divisie met de Blue Jays en de Yankees.

SEIZOENSSTATS: 323 AB, .217/.275/.375, .650 OPS, 31 R, 47 RBI, 14 2B, 11 HR, 3 SB, 75 OPS+

Vrijwel het gehele seizoen zijn de Phillies aan het achtervolgen. Eerst op de Mets en de laatste weken moeten ze de Braves zien te achterhalen. En de Mets voor zien te blijven. Hoewel ze in Philly het gevoel zullen hebben dat de divisie hen door de vingers glipt, hoeven Didi Gregorius en kompanen niet te wanhopen. Ze komen de Mets nog tegen, spelen daarna zeven wedstrijden tegen Baltimore en Pittsburgh om vervolgens naar Atlanta af te reizen. Ze hebben alles nog redelijk in eigen hand, maar dan moet een serie als die tegen de Rockies wel goed afgesloten worden.

GEDULDIG WACHTEN

Vier keer speelden de Phillies vorig weekend tegen de Rockies en vier keer speelde Didi Gregorius de gehele wedstrijd. De eerste ontmoeting leverde de kortestop in de negende inning zijn 42e RBI van deze jaargang op. Hij was weliswaar 0-for-3 in zijn officiële AB’s, maar een productieve out hielp Brad Miller over de thuisplaat. Het bleek de laatste run in een wedstrijd die de Phillies met 3-4 verloren. Een dag later liet Gregorius opnieuw in de negende inning van zich horen. Hij was deze avond opnieuw productief, maar dit keer dankzij zijn elfde homerun van dit seizoen. Met zijn klap zette Gregorius de Phillies, die een volkomen kansloze wedstrijd speelden, op het bord. De ploeg verloor uiteindelijk met 11-2.

Voor de derde wedstrijd op rij mocht onze landgenoot zaterdag een RBI aan zijn totaal toevoegen. Na een productieve out en een homerun gebeurde dat deze keer dankzij vier wijd. Met de honken bezet kreeg Gregorius vier wijd waardoor Jean Segura de thuisplaat kon passeren. Voor de geboren Amsterdammer betekende het zijn 44e RBI en de eerste keer sinds 13 april dat hij in drie opeenvolgende wedstrijden minimaal één RBI noteerde. De Phillies wonnen deze wedstrijd met 6-1 en dit bleek de enige overwinning in deze serie te zijn. De series finale op zondag werd met name voor Gregorius geen succes. Hij was 0-for-4 met 3 strikeouts. Met 5-4 trok Colorado ook dit duel naar zich toe.

BELANGRIJKE ZEGES

De Phillies zitten middenin een belangrijk deel van hun schema. Na de Rockies troffen ze deze week de Cubs en vervolgens wachten de Mets, Orioles en Pirates. Wedstrijden waarvan het, als je meedingt naar een ticket voor het toetje, merendeel gewonnen moet worden. Dit lukte dinsdag nog niet tegen de Cubs. Met een RBI-single in de zesde inning repareerde Gregorius nog wel iets van de opgelopen schade, maar de kortestop kon de 6-3 nederlaag niet voorkomen.

Met het eerste en het derde honk bezet kwam Gregorius in de vierde inning van het tweede duel aan slag. Hoewel Bryce Harper kon scoren, kreeg de Amsterdammer geen RBI achter zijn naam. Hij sloeg de bal in een dubbelspel. De thuisploeg maakte het nog knap spannend na een 3-0 voorsprong, maar won uiteindelijk met 6-5. Met 0-for-4 zag Gregorius zijn slaggemiddelde naar .217 duikelen. De series finale op donderdag mondde uit in een krankzinnig duel. Eerst was er de 7-0 voorsprong voor de Cubs en vervolgens sloegen de Phillies ongenadig hard terug met 17 runs verdeeld over de laatste vijf innings. Met 2 RBIs in de zesde inning sloot ook Gregorius aan in de hitparade. Zijn slaggemiddelde bleef door z’n 1-for-5 evenwel steken op .217.

SEIZOENSSTATS: 61.1 IP, 2-4 (33 SV), 2.35 ERA, 1.092 WHIP, 3.18 FIP, 20 R, 16 ER, 34 BB, 73 K, 172 ERA+

Afgelopen weekend was het weer eens zover. Een clash tussen de uitdager en de titelhouder en niet voor het eerst dit seizoen bleek de uitdager uit San Diego niet bij machte de titelhouder uit LA aan het wankelen te brengen. De titelverdediger zelf moest weer alle zeilen bijzetten om in ’t spoor van de San Francisco Giants te blijven. Een serie tegen hekkensluiter Arizona kwam deze week dan ook wel als geroepen. En Kenley Jansen kreeg de kans om zijn aantal saves op te vijzelen en zijn ERA te drukken.

DRUKKE TIJDEN

No rest for the weary. Op donderdag 9 september moest Kenley Jansen even de heuvel op om tegen de Cardinals weer wat ritme op te doen, maar in de dagen daarna ging het weer om het echie voor de closer. Al in de eerste wedstrijd tegen de Padres mocht Jansen aan de bak. Starter Julio Urias lag op koers om zijn zeventiende overwinning te boeken, maar daarvoor moest zijn closer nog wel even de 3-0 voorsprong verdedigen. Kenley Jansen ging uiterst effectief te werk. Na drie pitches had hij nog maar één uit nodig. Adam Frazier hield met een single de Padres nog even in leven, maar twee pitches later was het al bekeken. Slechts zeven pitches had Jansen nodig om de 3-0 en zijn 31e save veilig te stellen.

Op zaterdag stond er na acht innings een 5-4 voorsprong voor de Dodgers op het scorebord. Dit betekende dat Kenley Jansen voor de derde dag op rij aan de slag moest en dit keer was er geen ruimte om een foutje te maken. Dat foutje kwam er ook niet. Weer had de closer na drie pitches al twee nullen te pakken. Trent Grisham probeerde het Jansen nog een beetje lastig te maken, maar de outfielder kon uiteindelijk met drie slag gaan zitten. Met minimale inspanning (15 pitches in totaal) bereikte Jansen een maximaal resultaat. Twee overwinningen voor de Dodgers, zelf stond Jansen nu op 32 saves en zijn ERA had hij teruggebracht tot 2.43. Met 8-0 won de titelverdediger ook de derde wedstrijd, waardoor het voor LA een perfect weekend was.

NIET TE RAKEN

Afgelopen woensdag benaderde Jansen zelf de perfectie, maar een dag eerder kwam hij ook al in actie. De 8-4 overwinning op de Arizona Diamondbacks bracht hem weliswaar geen save, maar gaf de LA Dodgers wel het laatste zetje naar het postseason. Kenley Jansen had in dit duel 12 pitches nodig om drie batters weg te zetten en daarna mochten hij en zijn teamgenoten een bescheiden feestje vieren. Ze zijn zeker van een wildcard, maar doel blijft nog altijd de titel in de NL West. Het was voor de titelverdediger tevens de vijfde overwinning op rij.

Daar kon woensdag een zesde aan worden toegevoegd. Op de avond waarop Jose Urias zijn achttiende overwinning boekte, was er dit keer wel een save voor Kenley Jansen weggelegd. De closer werkte een vrijwel perfecte inning af. Hij had 11 pitches nodig en daarvan belandden er 9 in de strikezone. Jansen zag drie batters tegenover zich en stuk voor stuk werden ze met drie slag terug naar de dug-out gestuurd. Jansen is bezig aan een uitstekende maand en heeft zijn ERA inmiddels terug op 2.35 gekregen. Dat is iets onder het gemiddelde in zijn gehele loopbaan (2.39).

SEIZOENSSTATS: 169 AB, .225/.314/.355, .696 OPS, 22 R, 20 RBI, 4 2B, 6 HR, 84 OPS+

Twee jaar geleden nog maar wonnen de Washington Nationals de World Series. Vorige week zakte de ploeg naar de laatste plaats in de divisie. Nieuw is het niet voor de franchise, maar pijnlijk wel. Deze week stonden er series op de rol tegen gelijkgestemden. Eerst werkte Carter Kieboom met zijn team een drieluik af in Pittsburgh tegen de Pirates om vervolgens huiswaarts te keren voor wat wedstrijden tegen de Marlins.

MINDERE PERIODE

Kieboom was bezig aan een bescheiden 4-game hitting streak toen hij vorig weekend aantrad tegen de Buccos. Wat hits betreft ging het in september best aardig voor de derdehonkman, maar dat gold niet voor zijn twee wedstrijden in Pittsburgh. Kieboom maakte alleen op vrijdag en zaterdag acte de presence. Op die eerste dag bereikte hij middels vier wijd de honken in de tweede inning en zou later scoren. Daar bleef het dit weekend bij voor de infielder. Kieboom was 0-for-8 tegen de Pirates en zag zijn slaggemiddelde van .247 naar .234 gaan.

Die dalende lijn zette door tegen de Miami Marlins. Carter Kieboom sloot de serie in Pittsburgh zonder hits af en wist ook in de eerste wedstrijd van de home stand de honken niet te bereiken. Pas in de achtste inning van het tweede, met 8-2 gewonnen, duel kwam de infielder weer eens door met een single. Daarmee kwam er een einde vaan 15 officiële AB’s waarin Kieboom zonder honkslag bleef. Zijn single in de achtste inning resulteerde in de vijfde run van zijn ploeg. De series finale op woensdag werd met 8-6 een prooi voor de Marlins. Carter Kieboom keerde vijf keer onverrichter zake terug uit het slagperk en zag zijn slaggemiddelde dalen naar .225. Een week geleden stond dit nog op .248.

SEIZOENSSTATS: 320 AB, .238/.339/.341, .679 OPS, 44 R, 31 RBI, 17 2B, 4 HR, 17 SB, 91 OPS+

De San Diego Padres wilden ergens om spelen dit seizoen, maar waarschijnlijk hadden ze daarbij niet de wildcards in gedachten. Na een acceptabele eerste seizoenshelft wordt er sinds juli vaker verloren dan gewonnen. Inmiddels zitten de Reds, Cardinals en zelfs de Phillies en de Mets hen op de hielen. Deze week namen de Friars het op tegen de twee teams die boven hen staan in de NL West. Eerst bracht het gezelschap een bezoek aan LA om vervolgens door te vliegen naar San Francisco. Helaas was er opnieuw geen hoofdrol weggelegd voor Jurickson Profar. Het voormalig topprospect is de laatste tijd niet veel meer dan een figurant bij de Padres.

ERROR

Het weekend in Los Angeles begon nog hoopvol met een plek in de starting line-up. Profar mocht het laten zien als eerstehonkman, maar liet in de zesde inning een steekje vallen. Het kostte hem zijn vijfde error van dit seizoen, maar de fout bleef zonder gevolgen. De Dodgers hadden op dat moment al 3 runs gescoord en zouden het daar bij laten. Aan slag kwam Profar er niet aan te pas. Hij was 0-for-4 en bleef in september op slechts één hit staan in 16 at-bats.

In de overige twee wedstrijden bleef die teller op één staan. Profar hield weer vooral de bank warm en moest tevreden zijn met een rol als pinch hitter. Vorige week zaterdag maakte de international zijn opwachting in de zevende inning en een dag later in de negende. In beide gevallen bleef het bij één AB en deze liepen voor Profar op niets uit. Zijn teamgenoten brachten het er niet veel beter vanaf. Alleen in de tweede ontmoeting produceerden de Padres wat runs, maar op vrijdag en zondag bleef die hatelijke nul op het scorebord staan.

BOVENAAN HET LIJSTJE

Tegen de San Francisco Giants hoopten de Friars beter voor de dag te komen. In de eerste van vier wedstrijden was er slechts een bijrol voor Profar. Hij kwam alleen in de vijfde inning aan slag, maar verder dan een fly out kwam hij niet. De Padres verloren het duel met 1-9 en deden het in de tweede ontmoeting met 1-6 al niet veel beter. Jurickson Profar mocht starten en kwam in de derde inning door met een tweehonkslag naar het rechtsveld. De outfielder scoorde even later de eerste en enige run voor zijn ploeg. Voor Profar was het zijn 16e double en de volgende liet niet lang op zich wachten.

Afgelopen woensdag deed Profar opnieuw dienst als outfielder en fungeerde hij zelfs als leadoff hitter. San Diego zocht al vijf wedstrijden naar een zege, maar mede dankzij Profar kwam aan die zoektocht een einde. Hij opende de wedstrijd met een double en zou na een RBI-double van Adam Frazier de score openen. In de zevende inning liet de international nog eens van zich horen. Met twee uit en Ha-Seong Kim op het eerste honk maakte Profar er een lange AB van. De beloning bleef niet uit. Onze landgenoot haalde verwoestend uit en sloeg voor de vierde keer dit seizoen de bal het park uit. Met 2-for-6, een double, een homerun en 2 RBIs kan hij terugkijken op een goede wedstrijd. Die door de Padres met 9-6 gewonnen werd.

BESCHEIDEN STREAK

Met 7-4 ging ook de vierde ontmoeting naar San Diego. Weer was Profar de leadoff hitter en voor de derde wedstrijd op rij kwam hij door met een hit. Zijn single in de vijfde inning resulteerde in een run na een RBI-double van Tommy Pham. Met 4-for-15, 4 runs en 2 RBIs was Profar van waarde voor de Padres in deze belangrijke serie. Of hij daarmee weer een vaste plek in de line-up verovert, wordt de komende weken duidelijk.

SEIZOENSSTATS: 564 AB, .278/.319/.436, .755 OPS, 78 R, 77 RBI, 27 2B, 20 HR, 1 SB, 110 OPS+

Vorige week verlieten we jullie met het bericht dat Jonathan Schoop zich tegen de Pittsburgh Pirates gedeisd hield. Met de kennis van nu kunnen we zeggen dat hij zijn knuppel spaarde voor de serie tegen de Tampa Bay Rays. Met de Detroit Tigers is Schoop al maanden uit beeld voor de play-offs, maar ze kunnen nu wel een luis in de pels van contenders zijn. Ze kregen daar een dubbele kans voor, want nadat de Rays vertrokken waren, trokken de Milwaukee Brewers naar Detroit.

GRAND SLAM!

De Tigers legden de Rays op 10 september het vuur aan de schenen, maar begonnen desondanks met een 4-3 achterstand aan hun deel van de zevende inning. In die inning greep Schoop zijn moment. Met één uit en alle honken bezet sloeg onze landgenoot zijn vijfde grand slam in z’n loopbaan en legde met die klap de basis voor een uiteindelijke 10-4 overwinning. Naast zijn homerun kwam Schoop in dit duel ook nog door met een single in de negende inning. Ook in de overige twee wedstrijden hield Jonathan Schoop zijn knuppel aan de praat. In deze serie was hij 5-for-15 met één double, een homerun en vier RBIs. Daarnaast was hij zelf goed voor 4 runs en was Schoop met de Tigers in twee van de drie wedstrijden te sterk voor Tampa Bay.

Ook voor de koploper in de NL Central bleken de Tigers een te harde noot om te kraken. Detroit speelde deze week twee keer tegen Milwaukee en trok twee keer aan het langste eind. De Brewers kwamen zelfs niet verder dan één schamele run. Jonathan Schoop was ook niet erg aanwezig. Met 0-for-6 deed zijn slaggemiddelde geen goede zaken. Alleen in de eerste ontmoeting, die in extra innings met 1-0 gewonnen werd, bereikte Schoop twee keer de honken. Eén keer gebeurde dit door een HBP en één keer met vier wijd. Het was voor de Oranje-international de vijfde keer dit seizoen dat hij door een werper werd geraakt.

SEIZOENSSTATS: 390 AB, .223/.285/.277, .562 OPS, 36 R, 30 RBI, 12 2B, 3 HR, 1 SB, 58 OPS+

Andrelton Simmons is al vanaf zijn debuut in 2012 vooral de man van de mooie defensieve acties. De knuppel is weliswaar een niet onbelangrijk onderdeel van de sport, maar in de ogen van Simba af en toe een noodzakelijke kwaad. Een powerhitter is Simmons nooit geweest, maar hij eindigde vrijwel altijd het seizoen met een meer dan acceptabel slaggemiddelde. Hoe anders is dat in 2021. Andrelton Simmons hoopte een rol van betekenis te spelen met de Twins, maar zowel de club als de kortestop vallen vies tegen dit jaar. Vorig weekend gaf de bat van Simba tegen de Royals zowaar een teken van leven.

In die serie tegen de Royals kregen de Twins de kans om van die rode lantaarn af te komen. Met singles in de tweede en vierde inning van de eerste ontmoeting deed Simmons in elk geval zijn best. Met 2-for-3 deed zijn slaggemiddelde goede zaken, maar zijn club niet. Minnesota moest na extra innings deel één van dit drieluik aan de Royals laten. Deel twee werd wel gewonnen (9-2) maar dit gebeurde zonder Andrelton Simmons. De kortestop stond zondag wel weer binnen de lijnen, maar verder dan een single in de derde inning kwam hij niet. Zijn overige slagbeurten eindigden in een strikeout. Toch tilde hij zijn slaggemiddelde naar .225 in deze serie, maar met de Twins verloor hij wel twee keer van Kansas City.

PRODUCTIEF

De Twins kregen deze week ook nog de Indians op bezoek, maar tussendoor brachten ze een bezoek aan de New York Yankees. De ploeg die recent nog 13 wedstrijden op rij won, zat nu in de bekende hoek van de klappen. Minnesota nam een 5-0 voorsprong, maar gaf deze in de late innings ook net zo gemakkelijk weer weg. Andrelton Simmons was 0-for-4 in dit duel, dat met 6-5 verloren ging. Op dinsdag wachtte de Twins thuis een doubleheader tegen Cleveland en in het eerste deel (1-3) was Simba verantwoordelijk voor de enige run namens de thuisploeg. Ben Rortvedt kon scoren na de RBI-double van Simmons, die daarmee zijn 30e binnengeslagen run mocht noteren. In het tweede deel (6-3 winst) was de kortestop 0-for-2. De derde wedstrijd ging met 12-3 naar Cleveland, maar Simmons kwam daarin niet in actie.

SportAmerika en de KNBSB zijn een mediapartnership aangegaan. Als onderdeel daarvan deelt Honkbalsoftbal.nl wekelijks de SportAmerika Pro Update en zullen we in de toekomst nog meer content tussen onze sites delen. Voor al het laatste nieuws over Major League Baseball kijk je op www.sportamerika.nl.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal