EK 2021

EK Finale: Revancheert Koninkrijksteam zich tegen Israël?

EK Finale: Revancheert Koninkrijksteam zich tegen Israël?

Vanavond om 20.30 uur is het zover: Team Kingdom of the Netherlands speelt dan de EK Finale tegen Israël en gaat op jacht naar de 24ste Europese titel. Een ultieme kans op revanche tegen de Israëliërs voor de verliespartij tijdens het OKT van 2019 en het daardoor mislopen van de Olympische Spelen van deze zomer!

In 1956 speelde het toenmalige Nederlands honkbalteam voor het eerst het EK Honkbal en er werd direct gewonnen. Dankzij tien Europese titels op rij mocht Nederland zich tot 1975 Europees Kampioen noemen. Inmiddels heeft het huidige Koninkrijksteam ook al weer drie titels op rij gewonnen en is het al sinds 2014 Europees Kampioen. Vandaag moet die reeks dus verlengd worden.

Met die taak voor ogen krijgt Juan Carlos Sulbaran vandaag de bal als starting pitcher van bondscoach Evert-Jan ’t Hoen. Sulbaran gooide tot nu toe sterke innings in relief tegen Tsjechië en Groot-Brittannië en krijgt nu de kans om zich als starter te bewijzen. Een rol die hij in de Nederlands Hoofdklasse vertolkt voor L&D Amsterdam.

Het is pas de vijfde keer dat het Koninkrijksteam het opneemt tegen Israël. Twee keer op de World Baseball Classic van 2017 (beiden één gewonnen), één keer op het EK van 2019 (win voor het Koninkrijksteam) en één keer op het OKT van 2019 (win voor Israël).

De volledige starting lineup voor de EK Finale vind je hieronder, zoals op fenomenale wijze gepresenteerd door Louie Jay Sienders!

Dwayne Kemp kan vandaag, als hij invalt, zijn 150ste interland voor Team Kingdom of the Netherlands spelen. Hij zou daarmee de tiende speler ooit worden met 150 interlands.

De finale van het EK bekijk je vanaf 20.30 uur live met Nederlands commentaar van Baseball Culture NL via deze link. Veel kijkplezier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2021