Honkbal

Sidney de Jong: “Wij zijn sterk, maar de concurrentie is ook heel sterk”

Sidney de Jong: “Wij zijn sterk, maar de concurrentie is ook heel sterk”

Twee dagen nadat hij als coach het EK voor de senioren won met Team Kingdom of the Netherlands reist Sidney de Jong vanavond als bondscoach naar Mexico voor het WK U23. In Hermosillo krijgt hij de beschikking over een sterke selectie en daar spraken wij hem over in Turijn.

Vlak na dit interview werd overigens duidelijk dat Jonathan Willems geblesseerd geraakt is en hij werd vervangen door Diamond Silberie, die ook al onderdeel uitmaakte van de EK selectie, waardoor op één speler na alle spelers die Europees Kampioen werden in Verona nu ook in Mexico voor het Koninkrijksteam uit zullen komen.

Het grootste deel van de selectie reisde op maandagavond al richting Mexico, maar omdat de Jong, coaches ’t Hoen en van Doornspeek en spelers Julian Rip, Raf Cocu, Junior Martina, Jayden Gonesh en Aaron de Groot op maandagmiddag pas terugkeerden op Nederlandse bodem, vliegen zij vanavond door naar Mexico. Daar staat op donderdag de openingswedstrijd (om 4.30 u Nederlandse tijd) tegen Venezuela op het programma.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal