Honkbal

Chadwick Tromp naar Atlanta Braves

Chadwick Tromp naar Atlanta Braves

Catcher Chadwick Tromp verhuist naar Atlanta Braves. De 26-jarige speler van het Nederlands Koninkrijksteam kwam in beeld bij de club uit Atlanta nadat San Francisco Giants de Arubaanse speler had vrijgegeven. Tromp speelde dit seizoen negen wedstrijden in de Major League.

Tromp was bezig aan zijn negende seizoen als profhonkballer en de tweede in de Major League. Vorig jaar debuteerde hij voor de hoofdmacht van San Francisco Giants en speelde hij het hele verkorte coronaseizoen in de Majors.

Dit jaar startte de Arubaanse catcher voor Sacramento River Cats. in de West Division van de Triple A-West, maar werd hij drie keer opnieuw opgeroepen. De laatste keer op 26 augustus voor de wedstrijd tegen New York Mets. In negen wedstrijden in de Major League sloeg Tromp dit jaar vier honkslagen (.222), waaronder één homerun. Voor Sacramento River Cats sloeg Tromp 43 hits (.224), waaronder 6 homeruns.

Concurrentie

Afgelopen weekend haalde San Francisco Giants de van het coronavirus herstelde pitcher Alex Wood terug naar de hoofdmacht. Om plaats voor hem te maken, haalde de club Tromp van het 40-man roster. Dat gaf andere clubs de kans om de catcher over te nemen, voordat Giants hem kon terugplaatsen bij Sacramento River Cats. En dat gebeurde ook. Gisteren nam Atlanta Braves de speler van het Nederlands Koninkrijksteam over.

Atlanta Braves heeft de Arubaan vooralsnog gestald bij het Triple A-team Gwinnett Stripers. Bij zijn nieuwe club moet Tromp de concurrentie aangaan met Major League-catcher Travis d’Arnaud en de talenten Shea Langeliers en William Contreras.

Debutant

Atlanta Braves wordt de derde proforganisatie voor Tromp, nadat de Arubaanse catcher in 2013 door scout Jim Stoeckel werd gecontracteerd door Cincinnati Reds. Na afloop van het seizoen 2019 tekende Tromp als free-agent in november een contract voor San Francicsco Giants, de club waarvoor hij in 2020 zijn debuut maakte in de Major League.

Tromp maakte tijdens drie toernooien deel uit van de selectie van het Nederlands Koninkrijksteam, de laatste keer tijdens de Premier12 in november 2019. Met Oranje werd hij bij zijn interlanddebuut in 2016 Europees kampioen. Afgelopen zondag won ook zijn broer Jiandido Tromp als debutant met het Koninkrijksteam de Europese titel.

https://twitter.com/trompicalstorm/status/1440413587516780558

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal