Honkbal

Venezuela te sterk voor Koninkrijksteam U23 in openingswedstrijd WK

Catcher Dave Janssen sloeg een 2-run double in de 9-4 nederlaag (Foto: Bob Prins)

Venezuela te sterk voor Koninkrijksteam U23 in openingswedstrijd WK

Als kersverse Europees Kampioen trad Team Kingdom of the Netherlands U23 afgelopen nacht in zijn eerste wedstrijd van het WK in Mexico aan tegen het sterke Venezuela. De ploeg van bondscoach Sidney de Jong kwam vroeg op grote achterstand en vocht zich nog wel terug in de wedstrijd, maar moest zijn meerdere erkennen in de Venezolanen.

Scott Prins was de starting pitcher voor het Koninkrijksteam in deze eerste WK-wedstrijd en hij kreeg de zware taak om de Venezolaanse slagploeg tegen te houden. Al in de eerste inning moest hij toestaan dat Venezuela drie keer scoorde, maar hij zag zijn slagploeg zich terug knokken tot 3-2 toen catcher Dave Janssen Junior Martina en Shean Michel met zijn tweehonkslag over de thuisplaat sloeg.

Venezuela liep echter al snel uit via een 3-run homerun van Robert Perez Jr. en dat betekende het einde van de dag voor Scott Prins, wiens vervanger Jiorgeny Casimiri nog een zevende punt toe moest staan. Dankzij twee sterke innings van reliever Jasper Elfrink bleef Oranje in de wedstrijd en in de vijfde inning werd het dankzij een veldfout van Venezuela 7-3 en leek er in de laatste twee innings nog een comeback mogelijk. In de zesde inning kon Shean Michel zijn tweede punt van de dag scoren dankzij een bases loaded walk van Julian Rip, maar Venezuela had in de vijfde inning ook al twee runs gescoord en daarmee de wedstrijd definitief naar zich toegetrokken. De einduitslag was 4-9.

De volgende tegenstander voor het Koninkrijksteam is opnieuw een zware. Komende nacht (vanaf 00.00 uur Nederlandse tijd) spelen de mannen van U23 tegen Zuid-Korea, dat zijn eerste wedstrijd verloor van Nicaragua.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal