Honkbal

Koninkrijksteam U23 herpakt zich met overwinning op Panama

Foto: Bob Prins

Koninkrijksteam U23 herpakt zich met overwinning op Panama

Team Kingdom of the Netherlands U23 heeft vanavond de eerste overwinning op het WK in Mexico geboekt. In Hermosillo werd met 4-1 van Panama gewonnen en zo houdt het Koninkrijksteam, met nog één groepswedstrijd te gaan, nog zicht op de zogenaamde Super Round met de acht beste landen.

Alle punten van deze wedstrijd werden vanavond in de vierde inning gescoord. Tot die tijd gooide Koen Postelmans van Twins Oosterhout uitstekend. In de vierde inning zag hij zijn slagploeg de voorsprong nemen. Dat gebeurde allemaal met een 2-out rally. Dave Janssen (fielder’s choice), Tommy van de Sanden (honkslag) en Shean Michel (honkslag) zorgden voor volle honken en Jeandro Tromp (vier wijd) en Julian Rip (geraakt werper) brachten de eerste punten binnen. Tyriq Kemp completeerde de rally met zijn 2-run single om zo zijn ploeg op een 4-0 voorsprong te zetten.

Aan de start van Postelmans kwam in de vierde inning een einde na een lead-off walk. Zijn vervanger Aaron de Groot kon niet voorkomen dat deze inherited runner scoorde, maar voorkwam wel verdere schade. Dat gold ook voor diens vervanger Eric Mendez, die zich revancheerde voor een slechte outing tegen Zuid-Korea. De werper uit de organisatie van de Arizona Diamondbacks gooide 1.1 shutout inning en gooide één keer drie slag. Jiorgeny Casimiri gooide de wedstrijd uit en pakte de save. De win ging naar Aaron de Groot, die daarmee zijn vierde win voor U23 pakte dit jaar!

Aanvallend blonken naast Kemp met zijn 2 RBI ook Delano Selassa en Tommy van de Sanden uit met twee honkslagen. Met een overwinning op Nicaragua morgen en een overwinning van het nog ongeslagen Venezuela op Panama kan Team Kingdom of the Netherlands U23 zich alsnog plaatsen voor de Super Round. De wedstrijd tegen Nicaragua, dat tot nog toe alleen won van Zuid-Korea en vannacht nog tegen Venezuela speelt, begint morgenavond om 19.30 uur Nederlandse tijd.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal