Honkbal

Koninkrijksteam U23 niet opgewassen tegen Colombiaanse slagkracht

Delano Selassa sloeg vannacht twee van de drie Nederlandse honkslagen (Foto: Bob Prins)

Koninkrijksteam U23 niet opgewassen tegen Colombiaanse slagkracht

Na de pijnlijke nederlaag van Team Kingdom of the Netherlands U23 tegen Zuid-Korea op vrijdag, kreeg het team afgelopen nacht de zware taak om van het sterke Colombia te winnen. Dat leek drie innings lang een reeele optie, maar in de vierde inning liep het mis en Colombia liep snel uit naar een hele grote voorsprong en won in zes innings met 10-0.

Cal Maduro kreeg de start voor het Koninkrijksteam en de werper uit de organisatie van de Kansas City Royals begon goed met twee shutout innings. In de derde inning verzilverde de Colombiaanse slagploeg een 1-out double voor de eerste run van de wedstrijd. Een inning later kwamen de wielen van de wagen. Maduro opende met een vrije loop en kreeg na een sacrifice bunt nog een RBI-single tegen en dat betekende het einde van zijn wedstrijd.

Zijn vervanger Jayden Gonesh, die een dag eerder tegen Zuid-Korea een ijzersterke outing had, had geen antwoord op de Colombiaanse rally. Hij kreeg vier slagmensen tegenover zich, gooide twee keer vier wijd en kreeg twee RBI-singles tegen. Met een 5-0 tussenstand (er werd ook nog een run gescoord op een wilde worp), werd Gonesh vervangen door lefty Jasper Elfrink. Elfrink kreeg, mede dankzij een two-run homerun, ook nog eens drie runs tegen en zo stond er na een 7-run inning een 8-0 achterstand op het scorebord.

Aanvallend kon het Koninkrijksteam er weinig tegenover stellen. De Oranje aanval sloeg drie honkslagen, twee voor Delano Selassa en één voor Jeandro Tromp. In de zesde inning scoorde Colombia nog twee runs en zo kwam er een vervroegd einde aan de wedstrijd via een 10-0 mercy rule overwinning.

Vanavond om 19.30 uur (Nederlandse tijd) is Panama de volgende tegenstander van het Koninkrijksteam. Om zich te plaatsen voor de volgende ronde zal Oranje zowel Panama als Nicaragua nog moeten verslaan.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal