Honkbal

Koninkrijksteam U23 verliest van Nicaragua, strijdt verder om plek 7

Foto: Bob Prins

Koninkrijksteam U23 verliest van Nicaragua, strijdt verder om plek 7

In de laatste wedstrijd van de groepsfase van het WK U23 in Mexico heeft Team Kingdom of the Netherlands met 6-1 van Nicaragua verloren. Daarmee is de ploeg van Sidney de Jong uitgeschakeld voor deelname aan de Super Round en strijdt het team deze week verder om plek 7 in de zogenaamde placement round.

De slagploeg van het Koninkrijksteam kon vandaag geen vuist maken tegen de Nicaraguaanse werpers, terwijl Nicaragua op het werpen van starter Gio de Graauw en zijn vervanger Jayden Gonesh al drie runs gescoord in drie innings. Reliever Kevin Bakker hield zijn team met twee shutout innings in de wedstrijd, maar Oranje zelf sloeg in die innings zelf slechts één honkslag.

In de zesde inning kreeg Bakker toch een run tegen en een inning later liep Nicaragua op het werpen van Raf Cocu en Jiorgeny Casimir zelfs uit tot 6-0. In de laatste slagbeurt redt het Koninkrijksteam nog wel de eer met een run. Shean Michel slaat de derde Oranje honkslag van de dag en scoort het enige punt van de dag op de RBI-groundout van Jeandro Tromp.

Dankzij de 6-1 nederlaag tegen Nicaragua eindigt het Koninkrijksteam met één overwinning in de groepsfase op de zesde plaats in Groep B. In de placement round, waarin de zevende plaats het hoogst haalbare is, komt het Koninkrijksteam de twee andere Europese deelnemers (Tsjechie en Duitsland) tegen en waarschijnlijk ook Chinese Taipei, dat het vannacht nog opneemt tegen de Dominicaanse Republiek. De kans is groot dat Duitsland op woensdag om 19.30 uur Nederlandse tijd de eerstvolgende tegenstander is van het Koninkrijksteam. Een mooie rematch van de EK Finale van ongeveer een maand geleden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal