HB Hoofdklasse

Holland Series 2021 Preview

Holland Series 2021 Preview

Als de weergoden het toelaten, beginnen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam Pirates zaterdag 2 oktober aan de Holland Series, de traditionele afsluiting van het seizoen. In een serie ‘best-of-seven’ wordt de winnaar landskampioen. Beide managers, Michael Duursma (L&D Amsterdam) en Ronald Jaarsma (Curaçao Neptunus), blikken vooruit.

Goed door de break
Over het algemeen zijn beide teams de break van drie weken in de competitie goed doorgekomen. Oefenwedstrijden – ook tegen elkaar – hebben ervoor gezorgd dat het wedstrijdritme redelijk goed kon worden vastgehouden.

L&D Amsterdam heeft met een enorme krachtsinspanning in de play-offs de Holland Series gehaald; voor Neptunus verliepen de play-offs iets relaxter – zij konden de serie tegen Twins Oosterhout in drie wedstrijden beslissen.
Omdat beide teams goed aan elkaar gewaagd zijn en zij elkaar ook door en door kennen, zijn zowel Duursma als Jaarsma blij dat zij elkaar onderling mogen bestrijden in de Holland Series. Beide teams zijn klaar voor deze afsluitende strijd.

Afwezigen in de selectie
Beide teams hebben te maken met blessures en met internationals die met het Koninkrijksteam U23 in Mexico zijn. De spelers die geblesseerd zijn, zullen uiteraard ook nu niet spelen – de internationals komen aanstaande maandag terug naar Nederland en zijn in beginsel daarna weer beschikbaar. Het enige voorbehoud daarbij geldt voor de spelers die ook voor Amerikaanse colleges uitkomen. Dat zijn er drie bij Amsterdam (Delano Selassa, Naut Kragt en Jelle van der Lelie) en één bij Neptunus (Aaron de Groot). Het is nog niet duidelijk wanneer zij zich weer in de Verenigde Staten moeten melden.

Een voorspelling

Daar wagen zowel Duursma als Jaarsma zich niet aan. Beiden gaan ervan uit dat het zomaar weer een strijd kan worden die pas in de zevende en laatste wedstrijd wordt beslist. “It ain’t over till it’s over”, zei Yogi Berra, de legendarische achtervanger van de New York Yankees ooit. Daar konden beide heren zich prima in vinden.

We kijken uit naar mooie wedstrijden. De eerste ontmoeting start zaterdag 2 oktober om 14.00 uur in het Neptunus Familiestadion aan de Abraham van Stolkweg in Rotterdam.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse