Honkbal

Koninkrijksteam U23 opnieuw te sterk voor Duitsland

Koninkrijksteam U23 opnieuw te sterk voor Duitsland

Voor de derde keer deze zomer stond Team Kingdom of the Netherlands U23 tegenover Duitsland. De eerste twee keer waren op het EK en twee keer was het Koninkrijksteam te sterk voor de Duitsers, waaronder in de finale van het EK. Deze derde onderlinge ontmoeting vond plaats in de zogenaamde placement round van het WK U23 in Mexico, waarin gestreden wordt om de zevende plaats. Het Koninkrijksteam begon die strijd goed, want voor de derde keer werd het Duitsland van bondscoach Steve Janssen verslagen. Vandaag werd het 5-2.

Het zag er niet altijd naar uit dat Oranje deze wedstrijd zou winnen. De Duitsers, die net als het Koninkrijksteam in de eerste ronde één keer wonnen, namen op het werpen van starter Naut Kragt een vroege 2-0 voorsprong. Bondscoach de Jong besloot snel in te grijpen en bracht al in de eerste inning reliever Kevin Bakker in de wedstrijd. De Neptuniaan speelde een glansrol in de overwinning van vandaag. Hij kwam uit de eerste inning en gooide vervolgens nog eens drie shutout innings. Ondertussen was de slagploeg al in de tweede inning weer dichterbij gekomen. Tommy van de Sanden, die met vier wijd op het honk was gekomen, scoorde dankzij een balk.

De 2-1 achterstand stond tot in de vijfde inning op het scorebord, maar in die vijfde slagbeurt turnde de slagploeg deze achterstand om tot en voorsprong. Junior Martina sloeg met zijn tweehonkslag de gelijkmaker over de thuisplaat in de vorm van Julian Rip. Delano Selassa, die op deze double doorschoof naar het derde honk, scoorde de go-ahead run op de sac fly van catcher Dave Janssen.

Een inning later waren het twee extra basehits die zorgden dat het Koninkrijksteam uit kon lopen naar 5-2. Eerst was het professionele outfielder Shean Michel die de stand met een solo homerun op 4-2 bracht en even later sloeg Tyriq Kemp met een tweehonkslag Jeandro Tromp binnen. Kevin Bakker pakte met zijn sterke outing de win en zag zijn vervanger Aaron de Groot in twee shutout innings vijf keer drie slag gooien. Eric Mendez pakte de save.

Met deze overwinning komt het Koninkrijksteam momenteel op de vierde plaats (van de zes deelnemers) in de placement round. Vanuit de eerste ronde werden alleen de onderlinge resultaten tussen de onderste drie landen uit de groep meegenomen. Het Koninkrijksteam heeft nu de pech dat de enige overwinning uit de eerste ronde kwam op Panama, dat zich geplaatst heeft voor de Super Round. Net als Duitsland staat Oranje nu op 1 overwinning en 2 nederlagen.

Morgen is om 19.30 uur Nederlandse tijd Tsjechië de tegenstander in de volgende Europese matchup. De Tsjechen staan nog op nul overwinningen, maar spelen vannacht nog tegen Nicaragua.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal