HB Hoofdklasse

[UPDATE] Speelschema Holland Series aangepast

[UPDATE] Speelschema Holland Series aangepast

UPDATE: Vanwege de weersvoorspellingen is in overleg met de deelnemende verenigingen besloten om Game 1 niet op zondag 3, maar op zaterdag 2 oktober te laten spelen. Volgens de laatste voorspellingen wordt het op zondag heel erg slecht weer en is de kans op zaterdag groter dat er gespeeld kan worden. De wedstrijd wordt om 14.00 uur in het Rotterdamse Familiestadion gespeeld.

Het orginele nieuwsbericht van 15 september:

De KNBSB heeft vandaag het speelschema voor de Holland Series bekendgemaakt. In een seizoen dat vanwege corona later begon en vanwege verschillende internationale toernooien stilgelegen heeft, valt de beslissing in de Hoofdklasse Honkbal uiteindelijk pas oktober.

De Hoofdklasse ligt momenteel, terwijl de play-offs nog aan de gang zijn, stil vanwege het EK Honkbal, waar Team Kingdom of the Netherlands met een groot aantal Hoofdklassespelers strijdt om de Europese titel. Één deelnemer aan de Holland Series is al bekend: Curaçao Neptunus gaat op jacht naar de twintigste nationale titel na hun sweep tegen Twins Oosterhout.

In de andere best-of-five play-off serie staat HCAW met 2-1 voor tegen L&D Amsterdam. Zij spelen na het EK nog een Game 4 en mogelijk een Game 5. In die wedstrijden zullen beide teams het moeten stellen zonder de spelers die met het Koninkrijksteam U23 deelnemen aan het WK in Mexico.

Vanwege dit WK is de start van de Holland Series wel iets uitgesteld. Game 1 van de Holland Series wordt nu gespeeld op zondag 3 oktober. Curaçao Neptunus is dan de thuisploeg. In de Holland Series van dit jaar spelen beide deelnemers om en om thuis. Game 2, 3 en 4 worden vervolgens gespeeld in het weekend van 7 t/m 10 oktober. Indien Games 5, 6 en 7 noodzakelijk zijn worden die in de week daarop gespeeld. Mocht Game 7 noodzakelijk zijn dan wordt de kampioen van 2021 pas op zondag 17 oktober gekroond.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse