HB Hoofdklasse

Zeges voor Pioniers en Storks

Foto: © Robert Bos

Zeges voor Pioniers en Storks

Hoofddorp Pioniers kan zijn vizier richten op het volgende seizoen. Na DSS/Kinheim heeft de Hoofddorpse ploeg zich als tweede team in de Onderste-4 poule verzekerd van lijfsbehoud. Silicon Storks en Quick Amersfoort maken nu uit welk team straks in een best-of-five moet strijden tegen degradatie.

De vier teams uit de Onderste-4 poule begonnen vanavond aan de laatste speelronde. Vorige week verzekerde DSS/Kinheim zich al van een plek in de hoofdklasse van volgend seizoen. De honkballers van Hoofddorp Pioniers versloegen vanavond datzelfde DSS/Kinheim om ook een plaats in de hoofdklasse van volgend seizoen al veilig te stellen. Silicon Storks kan zaterdag bij winst de derde ploeg worden die de strijd om degradatie ontloopt.

Silicon Storks – Quick Amersfoort

In Hoofddorp draaide Quick Amersfoort na een slechte start aanvankelijk nog een 4-1 achterstand om in een 4-6 voorsprong. Vier punten daarvan scoorde de ploeg door vier wijd met volle honken. Mees Robberse kon zowel in de tweede als vierde inning scoren op een wilde worp.

Maar doordat Quick Amersfoort aan slag moeizaam op gang kon komen, kreeg Silicon Storks alsnog de kans om het duel naar zich toe te trekken. Zowel in de vierde als vijfde inning sloeg Ibrahin Redan (3 uit 4 met zes binnengeslagen punten) twee punten binnen en met zeven honkslagen liep de thuisploeg alsnog uit naar een eenvoudige 11-6 zege. Aanvallend kwam Silicon Storks tot dertien hits tegenover drie honkslagen van Quick Amersfoort.

  • Silicon Storks – Quick Amersfoort: 11-6 (5 1/2 inning) | boxscore

DSS/Kinheim – Hoofddorp Pioniers

De honkballers van DSS/Kinheim en Hoofddorp Pioniers sloegen vanavond samen 29 honkslagen, waaronder vijftien voor de thuisploeg. Maar de punten gingen na negen innings mee terug naar Hoofddorp. Donny Kuijper sloeg in de eerste inning met een honkslag nog wel twee punten binnen voor DSS/Kinheim. En volgde dat in de vijfde inning op met een solohomerun. Maar rake klappen van Tyler Boersma in de derde en vijfde inning hielden Hoofddorp Pioniers in het spoor van zijn tegenstander en gaven de bezoekers bovendien de kans om in de zevende inning het duel te kantelen.

Bij een 6-3 voorsprong voor DSS/Kinheim scoorde Hoofddorp Pioniers vijfmaal na vijf hits, waaronder tweehonkslagen van Jeldwin Orman en Duco Nuijten. Met zijn solohomerun vergrootte Jeldwin Orman een inning later de voorsprong tot 6-9. Koen Halderman bepaalde met zijn tweehonkslag in de negende inning de eindstand op 7-9.

  • DSS/Kinheim – Hoofddorp Pioniers: 7-9 | boxscore

Klassement Onderste-4 poule

1. DSS/Kinheim        07-10
2. Hoofddorp Pioniers 06-08
3. Silicon Storks     07-06
4. Quick Amersfoort   06-02

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse