Honkbal

Koninkrijksteam U23 sluit WK in Mexico af met nipte nederlaag en tiende plaats

Koen Postelmans was opnieuw goed als starting pitcher voor het Koninkrijksteam (Foto: WBSC)

Koninkrijksteam U23 sluit WK in Mexico af met nipte nederlaag en tiende plaats

De Dominicaanse Republiek was in de laatste wedstrijd op het WK U23 te sterk voor Team Kingdom of the Netherlands. Op het spel stond deze wedstrijd de negende plaats van dit WK en die ging dankzij een nipte 2-1 overwinning naar de Dominicaanse Republiek.

Voor het Koninkrijksteam maakte Koen Postelmans zijn tweede start van het toernooi en opnieuw maakte de werper van Twins Oosterhout een goede indruk. In 5.2 innings wist hij de Dominicaanse aanval op slechts twee runs te houden op twee hits en vier vrije lopen. Hij gooide bovendien zes keer drie slag. De runs vielen in de eerste en derde inning, waardoor Oranje lang tegen een 2-0 achterstand aankeek.

In de zesde inning, toen er voor het Koninkrijksteam nog maar één honkslag op het scorebord stond, maakte Tyriq Kemp dankbaar gebruik van een Dominicaanse veldfout en bereikte hij veilig het eerste honk. Delano Selassa volgde met een honkslag en zo stonden er lopers op het eerste en tweede honk met nul uit. De volgende slagman, Junior Martina, sloeg ook gelijk een honkslag, waarop Kemp de 2-1 kon scoren en zo leek er kans op meer. Dominicaanse reliever Christian Montes de Oca schakelde hierna echter drie honklopers op rij uit en omdat hij dat in de zevende inning opnieuw deed, pakte hij de save.

Zo sluit het Koninkrijksteam het WK U23 af met een tiende plaats, waarmee het de andere Europese deelnemers onder zich weet te houden. Toch zal het gevoel leven dat er – zeker in de wedstrijden tegen Zuid-Korea en de Dominicaanse Republiek, iets meer ingezeten had. Volgend jaar krijgt het team in Taiwan een nieuwe kans op deelname aan het WK, want daar kwalificeerde Oranje zich als Europees Kampioen van dit jaar voor.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal