HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam opent Holland Series met winst

Foto: © Robert Bos

L&D Amsterdam opent Holland Series met winst

Voor de zevende keer op rij heeft L&D Amsterdam in de Holland Series Curaçao Neptunus verslagen. Vanmiddag leidde pitcher Shairon Martis met een volledige wedstrijd de Amsterdamse titelverdediger naar de eerste winst in de best-of-seven om de Nederlandse landstitel. Martis stond geen enkel punt toe en stapte na negen innings en 115 pitches met een 0-2 winst van de heuvel.

De honkballers van L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus zijn vandaag aan hun zesde onderlinge Holland Series op rij begonnen. Die serie leverde Curaçao Neptunus drie landstitels op. L&D Amsterdam werd kampioen in 2019 nadat de ploeg in de best-of-seven terugkwam van een 3-0 achterstand. Vorig jaar won L&D Amsterdam twee wedstrijden in de Holland Series voordat de finaleserie door de coronamaatregelen voortijdig werd beëindigd.

In de Play-Offs knokten L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus zich via zeges op respectievelijk HCAW en Twins Oosterhout voor de zesde opeenvolgende keer naar de finale. Die finale werd vandaag voor een groot deel bepaald door de regen. Het veld van het Rotterdamse Neptunus Familiestadion kreeg het door de regen flink te verduren. Maar met noodweer op komst, slaagden de twee teams er vanmiddag wel in om de negen innings vol te maken.

Complete wedstrijd

Foto: © Robert Bos

Fraai zag het veld er op het einde van de wedstrijd al lang niet meer uit. En dat zorgde vooral voor de pitchers voor een pittige uitdaging. Niettemin bleek pitcher Shairon Martis goed met de omstandigheden om te kunnen gaan. De voormalig Major Leaguer gooide in de beslissende wedstrijd van de Play-Offs tegen HCAW al een shut-out in zijn eerste complete wedstrijd van dit seizoen. Dat kunststukje herhaalde hij vanmiddag in het drijfnatte Rotterdamse honkbalstadion.

Martis beperkte de sterke Rotterdamse slagploeg met zeven ex-profs tot slechts drie honkslagen. Alleen in de derde inning stond hij na een slechte pick-off een tegenstander toe op het tweede honk. Na de hit van Gianison Boekhoudt in de zevende inning werden de laatste acht Neptunus-slagmannen op rij uitgeschakeld.

Rally

Het sterke optreden van Martis was meer dan welkom voor manager Michael Duursma. Want in de regen lukte het ook de slagploeg van L&D Amsterdam maar nauwelijks om een rally op gang te brengen. De bezoekers kwamen tot acht hits, maar wisten hun kansen alleen in de vierde inning te verzilveren. Na vier wijd voor Denzel Richardson en een hit van Kalian Sams sloeg Sicnarf Loopstok met een tweehonkslag het eerste punt van de Holland Series binnen. Na vier wijd voor Kenny Berkenbosch stroomden zelfs de honken vol. Maar meer dan nog één punt wisten de Amsterdammers er niet uit te halen. Dat tweede punt scoorde Sams op een opofferingsslag van Rashid Gerard.

De 0-2 voorsprong voor L&D Amsterdam werd uiteindelijk ook de eindstand, want in de laatste vijf innings bleven beide teams puntloos. Catcher Sicnarf Loopstok (2 uit 4) en tweede honkman Raydley Legito (2 uit 4) werden de enige spelers vandaag met twee hits. Die 0-2 winst was de zevende op rij in de Holland Series voor L&D Amsterdam verspreid over drie jaar en brengt de Amsterdammers op een 1-0 voorsprong in de best-of-seven. De finaleserie wordt donderdagavond in het Loek Loevendie Ballpark in Amsterdam vervolgd met de tweede wedstrijd.

         1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
L&D AMSTERDAM  0 0 0 2 0 0 0 0 0 2 8 1
CURAÇAO NEPTUNUS 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3 0


Pitchers L&D Amsterdam
Shairon Martis (9): 4-1-3-1

Pitchers Curaçao Neptunus
Diegomar Markwell (4): 1-2-4-0
Kevin Kelly (3): 1-0-2-0
Misja Harcksen (1): 1-1-1-0
Kaj Timmermans (1): 1-0-1-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse