HB Hoofdklasse

Quick Amersfoort houdt hoop levend

Foto: © Jan Kruijdenberg

Quick Amersfoort houdt hoop levend

Quick Amersfoort heeft vanmiddag een hele belangrijke overwinning geboekt. Met hun rug tegen de muur versloegen de honkballers uit Amersfoort in acht innings Silicon Storks met 11-1. Door dat resultaat spelen deze twee teams morgen om directe lijfsbehoud in de hoofdklasse. De andere wedstrijd uit de Onderste-4 poule tussen DSS/Kinheim en Hoofddorp Pioniers ging vandaag door het slechte weer niet door.

Later deze maand speelt de nummer vier uit de Onderste-4 poule een best-of-three om promotie/degradatie tegen de kampioen uit de Eerste klasse. DSS/Kinheim en Hoofddorp Pioniers hebben zich al verzekerd van een plaats in de hoofdklasse van volgend jaar. Silicon Storks en Quick Amersfoort maken dit weekeinde uit wie als derde team zeker is van lijfsbehoud.

Om de strijd tegen degradatie te ontlopen, moet Quick Amersfoort dit weekeinde allebei de wedstrijden tegen Silicon Storks winnen. Op het eigen XLLease Park Dorrestein deed een gretige Amersfoortse ploeg vandaag hele goede zaken met een overtuigende 11-1 overwinning. De Zweedse pitcher Jakob Syrén (6-1-4-0) gooide een complete wedstrijd en werd gesteund door een foutloos spelende defensie.

Knock-out

Quick Amersfoort wachtte niet lang om op voorsprong te komen. Taylor Clemensia, Mees Robberse en Emeron Lourens sloegen in de eerste innings hard toe. Mede door hun honkslagen liep Quick Amersfoort in korte tijd uit naar een 5-1 voorsprong.

In de zesde inning gooide Silicon Storks definitief de handdoek in de ring. Met volle honken sloeg eerst Jordy Burger een honkslag, waarna Jorge Hernandez Morantes met een tweehonkslag nog eens drie punten binnensloeg: 9-1. Een solohomerun van Pascal Zegwaard vergrootte het verschil in de achtste inning tot 10-1 voordat Jordy Burger de wedstrijd vroegtijdig beëindigde. Met zijn honkslag sloeg hij Mees Robberse (tweehonkslag) binnen voor de knock-out.

  • Quick Amersfoort – Silicon Storks: 11-1 (8 innings) | boxscore

Klassement Onderste-4 poule

1. DSS/Kinheim        07-10
2. Hoofddorp Pioniers 06-08
3. Silicon Storks     08-06
4. Quick Amersfoort   07-04

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse