HB Hoofdklasse

Winst DSS/Kinheim in inhaalwedstrijd

Winst DSS/Kinheim in inhaalwedstrijd

De competitie in de Onderste-4 poule is vanavond een extra week ingegaan. Door onder meer de afgelastingen vanwege het slechte weer in het afgelopen weekeinde worden in zes dagen nog de laatste vier wedstrijden gespeeld. DSS/Kinheim begon zijn eerste inhaalwedstrijd van deze week met een 6-4 winst.

DSS/Kinheim en Hoofddorp Pioniers spelen in hun inhaalwedstrijden van vanavond en morgenavond om de eerste plaats in de Onderste-4 poule. Morgen wordt de laatste plaats de inzet van het inhaalduel tussen Silicon Storks en Quick Amersfoort.

Hoofddorp Pioniers had vanavond in het Haarlemse Pim Mulierstadion de kans om DSS/Kinheim in het klassement te passeren. Dan moest er wel gewonnen worden. Dat leek aanvankelijk te lukken met rookie Koen van ’t Klooster op de heuvel. In zijn allereerste start in de hoofdklasse gooide de zoon van oud-international Dirk van ’t Klooster vijf solide innings. Van ’t Klooster hield DSS/Kinheim op slechts twee honkslagen en één punt.

Maar na een pitcherwissel sloeg DSS/Kinheim in de zesde inning hard toe. Door onder meer vier hits draaide de thuisploeg een 1-2 achterstand om in een 6-2 voorsprong. Thomas Bos en Donny Kuijper sloegen beiden twee punten binnen. Hoofddorp Pioniers antwoordde in de zevende inning met runs van Raul Jacobs en Jeldwin Orrman, maar kon het gat niet verder dichten voordat het duel na 7 1/2 innings werd beëindigd.

Eerste plaats

Beide ploegen kwamen vanavond tot zes honkslagen en maakten elk één fout. Jason Jakobus (tweehonkslag en driehonkslag) en Tyler Boersma (honkslag en tweehonkslag) sloegen voor respectievelijk DSSS/Kinheim en Hoofddorp Pioniers twee hits.

Met de overwinning voor DSS/Kinheim is nog niets beslist bovenin de Onderste-4 poule. DSS/Kinheim heeft ook morgenavond in de tweede inhaalwedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers een zege nodig om definitief beslag te kunnen leggen op de eerste plaats. Hoofddorp Pioniers wordt eerste bij winst in zijn laatste twee wedstrijden tegen DSS/Kinheim en Quick Amersfoort (zaterdag).

  • DSS/Kinheim – Hoofddorp Pioniers: 6-4 (7 1/2 inning) | boxscore

Klassement Onderste-4 poule

1. DSS/Kinheim        08-12
2. Hoofddorp Pioniers 07-08
3. Silicon Storks     08-06
4. Quick Amersfoort   07-04

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse