Honkbal Nieuws 2021

Terras honkbalstadion draagt naam van Wim Oosterhof

Foto: © Kinheim

Terras honkbalstadion draagt naam van Wim Oosterhof

Artikel uit het Haarlems Dagblad

Op 4 mei overleed op 93-jarige leeftijd Wim Oosterhof. Om de herinnering aan deze Haarlemse honkbalpionier levend te houden, is het terras in het gemeentelijke Pim Mulier stadion tussen de kantine en de bovenste ring van de tribunes van het stadion naar hem vernoemd.

De onthulling van het naambordje werd zaterdag in regenachtig weer gedaan door zijn weduwe Hennie in het bijzijn van de naaste familie. De weduwe was blij verrast met het eerbetoon aan haar overleden man “Ik vond het heel leuk en passend toen ik hoorde van de plannen. Natuurlijk zijn wij het er als familie ook mee eens om dit eerbetoon te geven aan Wim.”

Het oorspronkelijke idee om Oosterhof permanent te herdenken op de honkballocatie is van de jury van de Haarlemse Sportverkiezingen en vervolgens opgepakt en uitgewerkt door Kinheim, waar Oosterhof als duizendpoot in diverse functies tal van jaren bij betrokken was.

Hall of Fame

Oosterhof is tachtig jaar actief geweest in het honk- en softbal, niet als speler maar vooral op bestuurlijk- en organisatorisch niveau. Hij is erelid van de KNBSB en bovendien opgenomen in de Nederlandse Hall of Fame. Hij was ook bestuurder bij zijn club Kinheim en de ESF. Vanaf 1961 was Oosterhof betrokken bij de ontwikkeling van de Haarlemse Honkbalweek.

Oosterhof verdiende zijn brood als politiecommissaris in Haarlem maar was daarnaast een actief vrijwilliger in de stad bij zo’n twintig organisaties en stichtingen en werd daarvoor onderscheiden met de erespeld van de gemeente.

Als clubicoon bij Kinheim was Oosterhof een trouw bezoeker van de thuiswedstrijden van zijn club. De laatste jaren deed hij dat gezeten in zijn rolstoel achter het eerste honk.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal Nieuws 2021