Honkbal

Bogaerts slaat Red Sox langs Yankees in Wild Card Game

Foto: Phrake Photography

Bogaerts slaat Red Sox langs Yankees in Wild Card Game

Xander Bogaerts was de beste speler op het veld afgelopen nacht in de American League Wild Card Game. De Arubaanse korte stop zette zijn Boston Red Sox in de one-game play-off tegen de aartsrivaal uit New York al in de tweede inning op een 2-0 voorsprong en was verderop in de wedstrijd nog eens zeer belangrijk. De Red Sox versloegen de Yankees met 6-2 en spelen in de Division Series nu tegen de andere gigant uit de American League Eastern Division: de Tampa Bay Rays.

De New York Yankees startten de wedstrijd met hun aas Gerrit Cole op de heuvel. Na twee snelle nullen leek de dure werper van de ‘Bronx Bombers’ echter opeens volledig zijn controle te zijn verloren. Rafael Devers kreeg vier wijd en dat bracht Xander Bogaerts aan slag die met deze hanging changeup van Cole wel raad wist:

Yankees manager Aaron Boone, die in 2017 de voorkeur kreeg boven Hensley Meulens om Joe Girardi op te volgen, liet Cole in deze belangrijke wedstrijd toch tot in de derde inning staan en dat kwam hem duur te staan. In die derde inning opende Kyle Schwarber met een solo homerun om zo de score op 3-0 te brengen. De bullpen van de Yankees kreeg de zware taak om de slagploeg van de Red Sox nu zeven innings lang tegen te houden en dat lukte lang vrij aardig.

Even leek het er zelfs op dat de Yankees begonnen aan een comeback. De tot dan toe ongenaakbare Nathan Eovaldi werd na een solo homerun van Anthony Rizzo en een infield single van Aaron Judge in de zesde inning na 71 pitches door manager Alex Cora direct vervangen. De volgende slagman, Giancarlo Stanton, sloeg een double tegen de ‘Green Monster’. Aaron Judge sprintte vanaf het eerste honk vol door naar het derde honk en daar maakte de derdehonkcoach Phil Nevin de foute beslissing om hem door naar thuis te sturen. Die beslissing werd een fout door een geweldige relay van Xander Bogaerts, die een snelle, maar matige aangooi van center fielder Kiké Hernandez pakte en perfect aangooide op catcher Kevin Plawecki.

Daarmee leek het New Yorkse verzet definitief gebroken. De Red Sox liepen uit naar 6-1 en een solo homerun van Giancarlo Stanton was in de negende inning het laatste wapenfeit van de Yankees. De Sox wonnen de Wild Card Game met 6-2 en Bogaerts blonk uit.

Net als Ozzie Albies (Atlanta Braves) mag hij zich nu opmaken voor de Division Series. Kenley Jansen en de Los Angeles Dodgers spelen vannacht de National League Wild Card Game. Daarin zijn de St. Louis Cardinals om 02.00 uur de tegenstander.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal