Kenley Jansen is bezig aan zijn twaalfde seizoen in de Major League.

Honkbal

Kenley Jansen pakt de win in NL Wild Card Game

Kenley Jansen pakt de win in NL Wild Card Game

Nadat een dag eerder Xander Bogaerts een hoofdrol speelde in de American League Wild Card Game was het op woensdag de beurt aan Kenley Jansen om zijn Los Angeles Dodgers aan een belangrijke overwinning te helpen. De Dodgers namen het in de National League Wild Card Game op tegen de St. Louis Cardinals en in een spannende wedstrijd was het Jansen die met een hele sterke negende inning de win pakte, dankzij een walk-off homerun van Chris Taylor.

Met Max Scherzer (Dodgers) en Adam Wainwright (Cardinals) op de heuvel was de verwachting dat er in deze wedstrijd weinig runs gescoord zouden worden. Die verwachting kwam uit, hoewel geen van beide starters erg diep in de wedstrijd kwam. De relievers voerden hun taken echter ook uitstekend uit en zo kon het dat Kenley Jansen, bezig aan een zeer sterk seizoen, in de negende inning met een 1-1 tussenstand op de heuvel kwam.

Jansen is in het verleden door critici nog wel eens hard aangepakt, omdat hij in belangrijke wedstrijden soms net de beslissende hits tegen kreeg. Denk maar eens aan de World Series van 2017 tegen de Houston Astros. In de World Series van 2020, die door de Dodgers gewonnen werd, speelde hij slechts een bijrol. Maar Jansen is terug en heeft naast een sterk seizoen ook gewoon een mooi palmares in de play-offs, getuige zijn career postseason ERA van 2.35 en zijn 81 strikeouts in 57 innings.

Ook vannacht was hij uitstekend in vorm en gooide hij drie keer drie slag:

Dat bood de Dodgers de kans om in eigen huis via een walk-off de overwinning binnen te slepen en dat gebeurde dankzij deze homerun van Chris Taylor:

De overwinning betekent dat de Dodgers zich geplaatst hebben voor de Division Series, waarin zij tegenover de grote rivaal uit San Francisco staan. De Division Series beginnen vanavond om 22.00 uur Nederlandse tijd met de wedstrijd tussen de Houston Astros en de Chicago White Sox. Je bekijkt de MLB play-offs live via ESPN of MLB.tv!

Wij volgen op Honkbalsoftbal.nl uiteraard de prestaties van Jansen, Bogaerts en Ozzie Albies.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal