HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam verder op voorsprong

Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

L&D Amsterdam verder op voorsprong

L&D Amsterdam heeft in eigen huis zijn voorsprong in de best-of-seven van de Holland Series vergroot tot 2-0. Na de volledige wedstrijd van pitcher Shairon Martis in het eerste duel, schitterde vanavond Juan Carlos Sulbaran op de heuvel van het Loek Loevendie Ballpark. Hij kreeg hulp van Gilmer Lampe die zijn ploeg naar een 3-1 winst sloeg.

Voor de tweede keer op rij deze Holland Series maakte de pitching het verschil tussen L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus. In de eerste wedstrijd van de best-of-seven had voormalig Major Leaguer Shairon Martis 115 pitches nodig voor een shut-out van negen innings. De 31-jarige Sulbaran bleek vanavond nog een stuk efficiënter, want hij had slechts 99 ballen nodig voor zijn eerste volledige wedstrijd van dit seizoen.

Dat de ex-prof zo eenvoudig door de wedstrijd heen zou gaan, leek het in de eerste inning niet op. Curaçao Neptunus opende het duel met hits van Stijn van der Meer, Roger Bernadina en Dudley Leonora om al in de eerste slagbeurt op 0-1 te komen. Gecombineerd met een aantal sterke verdedigende acties van Bernadina en John Polonius hield die voorsprong tot de derde inning stand.

Solohomerun

Gilmer Lampe: 2 RBI’s
Foto: © Robert Bos

Dat was het moment waarop Gilmer Lampe zijn ploeg terug in de wedstrijd sloeg. Dat deed hij met een daverende solohomerun in de derde inning. Terwijl Sulbaran steeds beter in de wedstrijd kwam en bijna geen enkele loper meer toestond op de honken, begon de defensie van Curaçao Neptunus te wankelen.

Met één uit op het scorebord en Denzel Richardson (honkslag in het binnenveld) en Kalian Sams (vier wijd) op de honken drong L&D Amsterdam in de zesde inning aan voor zijn tweede punt. Curaçao Neptunus kreeg twee kansen om met een dubbelspel een einde aan de inning te maken, maar zag beide pogingen mislukken. De laatste keer door een goede sliding op het tweede honk van Sicnarf Loopstok. Dat stelde Richardson in staat om vanaf het derde honk te scoren. Net op tijd, want momenten later zette Misja Harcksen Rashid Gerard met drie slag aan de kant voor de laatste uit van de inning.

Achtste zege op rij

Een veldfout leidde een inning later ook het derde Amsterdamse punt in. Raydley Legito bereikte daardoor het tweede honk van waar hij kon scoren na een stootslag van Roelie Henrique en een hit van Gilmer Lampe (3 uit 3). Daarmee kwam al in de zevende inning de eindstand op het scorebord, want Sulbaran bleef tot aan de negende inning ongenaakbaar. Na de eerste inning stond hij alleen nog een honkslag toe aan Roger Bernadina (zesde inning). Gianison Boekhoudt werd in de vierde inning de enige slagman van Neptunus met vier wijd.

Kans om de leiding in de wedstrijd te heroveren, kreeg Curaçao Neptunus zo vanavond geen enkel moment. Dat leverde L&D Amsterdam vanavond de achtste overwinning op Neptunus in een Holland Series op rij op. Zaterdag staan beide teams voor de derde wedstrijd opnieuw tegenover elkaar. Dan krijgt Curaçao Neptunus in het eigen Neptunus Familiestadion de kans om de ban te breken en zijn eerste Holland Series-zege te pakken sinds 25 augustus 2019.

Bekijk de volledige boxscore

         1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
CURAÇAO NEPTUNUS 1 0 0 0 0 0 0 0 0 1 4 1
L&D AMSTERDAM  0 0 1 0 0 1 1 0 0 3 9 1


Pitchers Curaçao Neptunus
Diegomar Markwell (2 2/3): 1-2-5-0
Kevin Bakker (2 1/3+1 man): 0-0-0-0
Misja Harcksen (2 2/3+1 man): 2-1-2-1
Berry van Driel (1/3): 1-0-0-0

Pitchers L&D Amsterdam
Juan Carlos Sulbaran (9): 8-1-4-1

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse