HB Hoofdklasse

Fenomenale Kelly leidt Curaçao Neptunus naar winst

Foto: © Robert Bos

Fenomenale Kelly leidt Curaçao Neptunus naar winst

In het bijzijn van Major Leaguer Jonathan Schoop heeft Curaçao Neptunus vandaag in het eigen Neptunus Familiestadion in Rotterdam de ban gebroken. Na acht opeenvolgende nederlagen in de Holland Series tegen L&D Amsterdam was de Rotterdamse ploeg vanmiddag wel succesvol. In een pitchersduel tussen Shairon Martis en een fenomenale Kevin Kelly pakte Curaçao Neptunus met 2-0 zijn eerste zege in de Holland Series sinds 25 augustus 2019.

Jonathan Schoop is na afloop van zijn seizoen met Major League-club Detroit Tigers afgereisd naar Nederland om zijn vijf jaar oudere broer Sharlon Schoop in de Holland Series aan te moedigen. Donderdagavond zag hij in het Loek Loevendie Ballpark in Amsterdam broer Sharlon met L&D Amsterdam in de best-of-seven op een 2-0 voorsprong komen. Vandaag waren Sharlon en co. machteloos op het pitchen van Kevin Kelly, die zijn eerste start maakte in vier jaar tijd.

Opnieuw opende Curaçao Neptunus vroeg de score. Stijn van der Meer en Roger Bernadina brachten vandaag in Rotterdam na hun hits Curaçao Neptunus op een 2-0 voorsprong. Draaide donderdagavond L&D Amsterdam die vroege achterstand nog om in een winst, vandaag liet Kelly het niet opnieuw zover komen.

Volledige wedstrijd

Foto: © Robert Bos

In de eerste twee wedstrijden uit de best-of-seven van de Holland Series gooiden pitchers Shairon Martis en Juan Carlos Sulbaran een volledige wedstrijd om L&D Amsterdam naar de winst te leiden. En ook vandaag hield Martis het hele duel stand voor zijn derde complete wedstrijd op rij. Martis gooide vier strikeouts, maar stapte nu met lege handen van het veld.

Wat de pitchers van L&D Amsterdam in de eerste twee wedstrijden lukte, deed Kevin Kelly vandaag voor Curaçao Neptunus. Kelly was oppermachtig in één van zijn sterkste wedstrijden uit zijn hoofdklassecarrière. Dit seizoen gooide Kelly al 22 keer vanuit de bullpen en kreeg de international zes keer een save op zijn naam. In zijn eerste start in de hoofdklasse sinds de wedstrijd uit de Holland Series op 1 oktober 2017 kreeg Kelly vandaag pas in de vierde inning zijn eerste en uiteindelijk ook enige honkslag van de dag tegen. De derde en vijfde slagbeurt opende Kelly met vrije lopen voor Kenny Berkenbosch en Rashid Gerard. Maar beide keren kwam hij ongeschonden uit de slagbeurt.

Verkleind

Vanaf de zesde inning rook Kelly de winst en gooide hij definitief de deur in het slot. Geholpen door zijn veld schakelde Kelly elf tegenstanders op rij uit, waaronder zes met drie slag. Zodoende bereikte geen enkele speler van de Amsterdamse ploeg nog de honken en hield de 2-0 voorsprong voor Curaçao Neptunus stand. Voor Kelly was het zijn eerste complete wedstrijd sinds 30 april 2017 toen hij winnend pitcher werd in de zeven innings durende wedstrijd tegen de Glaskoning Twins.

Met de eerste winst in deze Holland Series heeft Curaçao Neptunus de achterstand in de best-of-seven verkleind tot 2-1. Morgen vervolgen de twee teams de finaleserie met de vierde wedstrijd in Amsterdam.

         1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
L&D AMSTERDAM  0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 2
CURAÇAO NEPTUNUS 2 0 0 0 0 0 0 0 X 2 10 0


Bekijk de volledige boxscore

Pitchers L&D Amsterdam
Shairon Martis (8): 4-0-10-2

Pitchers Curaçao Neptunus
Kevin Kelly (9): 9-4-1-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse