HB Hoofdklasse

KNBSB Awards: Marlin Homerun King, Martina meeste gestolen honken

KNBSB Awards: Marlin Homerun King, Martina meeste gestolen honken

Vlak voor de start van Game 3 van de Holland Series werden op het veld van het Familiestadion in Rotterdam de KNBSB Awards voor de Homerun King en de Meeste Gestolen Honken uitgereikt aan respectievelijk Shurman Marlin (Twins Oosterhout) en Brendly Martina (Silicon Storks). Zij ontvingen hun welverdiende awards uit handen van KNBSB voorzitter Mark Herbold.

Shurman Marlin sloeg dit jaar voor Twins Oosterhout in het reguliere Hoofdklasseseizoen zeven homeruns. En zo werd hij de winnaar van de KNBSB Award voor de Homerun King van 2021. Marlin kende sowieso een goed seizoen voor de Oosterhoutse ploeg, die knap op een vierde plaats eindigde. Hij sloeg .273 met dus 7 homeruns en ook nog eens 37 RBIs. Het is de eerste keer dat Marlin deze award gewonnen heeft.

Meeste Gestolen Honken

Brendley Martina steelt één van zijn 24 honken tegen DSS/Kinheim (Foto: Robert C. Bos)

De prijs voor de Meeste Gestolen Honken ging dit jaar naar een speler die een zeer imposant aantal honken stal. Zijn voorsprong op nummers twee en drie John Polonius en Denzel Richardson bedroeg drie en zes gestolen honken. Nummer vier Roelie Henrique, die deze award al meermaals wist te winnen, volgde op gepaste afstand met zeven gestolen honken minder dan winnaar Brendly Martina. Martina kwam dit seizoen namelijk tot het indrukwekkende aantal van 24 gestolen honken in het reguliere seizoen dat 42 wedstrijden telt. In de competitie met de Onderste-4 stal hij overigens nog eens 10 honken.

Martina, die dit seizoen debuteerde in de Hoofdklasse voor Silicon Storks, kwam daarmee overigens nog niet in de buurt van het single season record voor gestolen honken in Nederland. Dat staat op naam van Jim Wasem (Neptunus), die in 1990 45 honken stal.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse