HB Hoofdklasse

Quick Amersfoort ook volgend seizoen in de hoofdklasse

Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

Quick Amersfoort ook volgend seizoen in de hoofdklasse

Met een walk-off overwinning op Hoofddorp Pioniers heeft Quick Amersfoort zich vandaag verzekerd van deelname aan het hoofdklasseseizoen van 2022. De 4-3 winst van was een slotakkoord van een bijzondere inhaalrace waarin Quick Amersfoort op zijn tandvlees alsnog Silicon Storks en zelfs Pioniers in het klassement is gepasseerd. De Haagse ploeg moet nu in een best-of-three tegen de kampioen uit de Eerste klasse degradatie proberen te voorkomen.

Quick Amersfoort zakte in juli nnar de laatste plaats van de reguliere competitie in de hoofdklasse, waarna het vooruitzicht voor de Amersfoortse ploeg steeds somberder werd. Ook in de Onderste-4 poule nam Quick Amersfoort al snel de laatste plaats in. Daarmee leek de best-of-three om promotie/degradatie onafwendbaar.

Nadat DSS/Kinheim en Hoofddorp Pioniers zich al snel veilig hadden gespeeld, had Silicon Storks in zijn laatste twee wedstrijden voldoende aan één zege om zijn vijfde seizoen in de hoofdklasse veilig te stellen. Die opdracht was voor Quick Amersfoort een stuk lastiger. De Amersfoortse ploeg moest zelfs al zijn drie resterende wedstrijden winnen.

Inhaalrace

Dat leidde tot een bijzondere wederopstanding van Quick Amersfoort, die werd ingeluid met een klinkende 11-1 overwinning op Silicon Storks vorige week. Donderdag volgde ook de tweede winst op de Haagse ploeg (6-7). De magistrale inhaalrace werd vandaag gecompleteerd in de laatste wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers. Dat duel moest in zijn geheel over worden gespeeld, nadat het zaterdag 25 september bij het ingaan van de tiende inning en een 1-1 tussenstand was gestaakt.

Pitchers Maverich Lourens en Stijn Bruins Slot namen vanmiddag in Amersfoort hun ploeg op sleeptouw. Terwijl er voor Hoofddorp Pioniers niets meer op het spel stond, probeerden zij de Hoofddorpse aanval tegen te houden. Dat zorgde voor een wedstrijd die tot de negende inning in balans bleef: 3-3. Bruins Slot gooide zijn derde wedstrijd in tien dagen tijd. Hij kwam daarin in totaal tot 9 1/3 innings met in totaal 170 pitches.

Gepasseerd

Bij een 3-3 tussenstand sloeg Quick Amersfoort in de tweede helft van de negende inning toe. Met één man uit sloeg Mees Robberse (2 uit 5) een honkslag, waarna hij een honk kon opschuiven na een stootslag-honkslag van Jordy Burger (2 uit 4). Vanaf het tweede honk kon Robberse twee pitches later scoren toen Jorge Hernandez Morantes de derde hit van deze slagbeurt sloeg. Het was de twaalfde voor Quick Amersfoort dit duel. Bryan Engelhardt sloeg voor de winnende ploeg een solohomerun in de vierde inning.

Met de 4-3 walk-off heeft Quick Amersfoort zich niet alleen verzekerd van deelname aan het hoofdklasseseizoen van volgend jaar, maar is de club in het klassement van de Onderste-4 poule ook Hoofddorp Pioniers voorbij. Beide teams wonnen vier van hun negen wedstrijden. Maar van de drie onderlinge wedstrijden won Quick Amersfoort er twee. Silicon Storks eindigt met drie zeges op de laatste plaats en speelt hierdoor nu om promotie/degradatie tegen de kampioen uit de Eerste klasse.

  • Quick Amersfoort – Hoofddorp Pioniers: 4-3 | boxscore

Eindstand Onderste-4 poule

1. DSS/Kinheim        09-14
2. Quick Amersfoort   09-08
3. Hoofddorp Pioniers 09-08
4. Silicon Storks     09-06

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse