HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus brengt Holland Series weer in evenwicht

Curaçao Neptunus brengt Holland Series weer in evenwicht

Met een verwoestende vierde inning heeft Curaçao Neptunus vandaag de stand in de best-of-seven van de Holland Series weer in evenwicht gebracht. De Rotterdamse ploeg van manager Ronald Jaarsma scoorde maar liefst zeven punten in de vierde inning om de basis te leggen voor de 2-8 winst.

Waren het in de eerste drie wedstrijden de veteranen Shairon Martis, Juan Carlos Sulbaran en Kevin Kelly die de wedstrijd vanaf de heuvel dicteerden, vandaag was het de beurt aan twee talenten die in augustus nog Europees kampioen werden met het U23 Koninkrijksteam. Maar zowel Aaron de Groot (Curaçao Neptunus) als Gio de Graauw (L&D Amsterdam) konden geen grip krijgen op het duel.

Zo werd al snel duidelijk dat de wedstrijd in het slagperk zou worden beslist. Dat was de kans voor de mannen van Jaarsma om in het Amsterdamse Loek Loevendie Ballpark met hun spierballen te rollen. Curaçao Neptunus zag na een ongelukkige start nog wel een 2-0 achterstand op het scorebord verschijnen, maar kreeg met Kaj Timmermans (foto) als nieuwe pitcher op de heuvel, de grip volledig terug op de wedstrijd.

Frustratie

L&D Amsterdam had in de derde inning de kans om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Denzel Richardson sloeg de eerste pitch van de slagbeurt in één keer tegen de blauwe boarding op de hekken in het midveld. Hierna kreeg Kalian Sams vier wijd. Maar met nog geen enkele uit en de sterke Sicnarf Loopstok aan slag liet eerst Richardson zich met een pick-off verrassen op het tweede honk, waarna Loopstok op het pitchen van de net op de heuvel verschenen Timmermans zelf de bal in een dubbelspel sloeg.

Dat was de wake-up call voor Curaçao Neptunus. In de vierde inning nam de Rotterdamse slagploeg de pitchers van L&D Amsterdam in zijn greep. Nadat eerst Dudley Leonora en John Polonius vier wijd hadden gekregen, sloeg Curaçao Neptunus genadeloos toe. Elke geslagen bal verdween, tot frustratie van de Amsterdamse veldspelers, achter elkaar door de gaten in de defensie van L&D Amsterdam. Zeven hits, waaronder vier op rij leverden maar liefst zeven punten op voor Curaçao Neptunus.

Fantastische duik

L&D Amsterdam drong in de vierde inning zelf opnieuw aan. Maar met volle honken maakte midvelder Shaldimar Daantji met een fantastische duik een einde aan de slagbeurt. Diezelfde Daantji werd gisteren met ploeggenoten Berry van Driel en Benjamin Dille nog in het zonnetje gezet, omdat de drie spelers na deze Holland Series na een lange staat van dienst een punt zetten achter hun spelersloopbanen in de honkbal hoofdklasse.

De vangbal van Daantji in het slot van zijn indrukwekkende twintigjarige carrière in de hoofdklasse maakte een einde aan de laatste serieuze kans voor L&D Amsterdam om nog iets te doen aan de achterstand. Het werd duidelijk dat er op het pitchen van Kaj Timmermans weinig meer in het vat zat voor de Amsterdamse thuisploeg. Gianison Boekhoudt (3 uit 4) maakte er in de vijfde inning na een tweehonkslag van Dashenko Ricardo en een hit van Stijn van der Meer 2-8 van. Dat was na negen innings ook het verschil tussen de twee topclubs uit de hoofdklasse in deze vierde wedstrijd uit de Holland Series.

Donderdagavond vijfde wedstrijd

De best-of-seven gaat donderdagavond in het Neptunus Familiestadion verder. Vanaf 19.30 uur spelen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam de vijfde wedstrijd en krijgt Neptunus de kans om in eigen huis voor het eerst in deze Holland Series op voorsprong te komen.

         1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
CURAÇAO NEPTUNUS 0 0 0 7 1 0 0 0 0 8 14 0
L&D AMSTERDAM  2 0 0 0 0 0 0 0 0 2 9 1


Bekijk de volledige boxscore

Pitchers Curaçao Neptunus
Aaron de Groot (2+2 man): 1-3-4-0
Kaj Timmermans (6 1/3+1 man): 3-3-5-0
Kevin Bakker (2/3): 0-0-0-0

Pitchers L&D Amsterdam
Gio de Graauw (3 1/3): 0-5-5-0
Kevin Geestman (5 man): 0-1-4-0
Mike Groen (2 2/3): 0-1-4-1
Robyn Clara (3): 3-0-1-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse