HB Hoofdklasse

Richardson gehuldigd als beste slagman en MVP

Denzel Richardson ontvangt uit handen van Job van Beekhoven zijn twee awards (Foto: Line Drive Captures)

Richardson gehuldigd als beste slagman en MVP

Denzel Richardson is vanmiddag voorafgaand aan de vierde wedstrijd van de Holland Series tussen L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus gehuldigd. Hij kreeg niet alleen een onderscheiding als beste slagman van het afgelopen hoofdklasseseizoen, maar werd bovendien uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

Voor de start van het derde duel werden gisteren in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam al prijzen uitgereikt voor de meeste homeruns (Shurman Marlin van Twins Oosterhout) en meeste gestolen honken (Brendly Martina van Silicon Storks). Vandaag volgde ook de prijsuitreiking voor de beste slagman en de Meest Waardevolle Speler.

Beide onderscheidingen gingen naar Denzel Richardson. De 27-jarige honkballer uit Sint-Maarten was aanvallend een klasse apart dit seizoen. Hij sloot in augustus de reguliere competitie af met acht honkslagen in twee dagen tijd. Daarmee bracht hij zijn slaggemiddelde op .447. Richardson hield zo nummer twee Dwayne Kemp (.388 met 62 honkslagen) ruim op afstand. Het leverde Richardson voor de tweede keer in zijn carrière de prijs op voor de beste slagman van de hoofdklasse. Eerder ontving de international die onderscheiding al in 2019.

Persoonlijke prijzen

Richardson had dit seizoen niet alleen het hoogste slaggemiddelde. Hij leidde de reguliere competitie van de hoofdklasse bovendien in honkslagen (71), tweehonkslagen (18), driehonkslagen (3) en binnengeslagen punten (46). Verder eindigde hij als tweede met gestolen honken (21) en als derde met homeruns (4).

Met die cijfers werd Richardson vandaag uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler en mocht hij in het Amsterdamse Loek Loevendie Ballpark dus maar liefst twee persoonlijke prijzen in ontvangst nemen uit handen van KNBSB-bestuurslid Job van Beekhoven. Richardson is de eerste MVP voor L&D Amsterdam sinds Gilmer Lampe die titel ontving in 2019. Vorig jaar werd Victor Draijer in dienst van Hoofddorp Pioniers de Meest Waardevolle Speler van de hoofdklasse.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse