HB Hoofdklasse

Een nieuwe carrière voor reliever Kevin Kelly?

Een nieuwe carrière voor reliever Kevin Kelly?

De meeste volgers van het honkbal kennen Kevin Kelly (Curaçao Neptunus) vooral als relief pitcher. Een specialist die bij een wedstrijd wordt ingebracht als het spannend wordt – als er bijvoorbeeld een kleine voorsprong moet worden vastgehouden.

Maar in de derde wedstrijd van de Holland Series van dit jaar kwam manager Ronald Jaarsma van Curaçao Neptunus met een verrassing. Hij zette zijn top-reliever al in bij het begin van de wedstrijd. Is dat vreemd? Nee hoor, als het op een bullpengame aankomt, zie je dat wel vaker. Dan krijgen de startende werpers rust en wordt de bullpen ingezet om de wedstrijd te spelen.

Op weg naar een ‘complete game

Nu verliep het plan anders; Kelly ging van start en zou zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven. In de vierde inning kreeg hij de enige honkslag uit de wedstrijd tegen. Tot en met de zesde inning verliep alles verder prima. In de zevende inning leek een (kleine) blessure aan de hand van zijn werparm roet in het eten te gooien. Maar niets was minder waar. Op het moment dat het erop aankwam zette hij de derde slagman die hij in die inning tegenover zich kreeg gewoon met 3-slag aan de kant. Hierna ging de wedstrijd vakkundig op slot en kwam tegenstander L&D Amsterdam er niet meer aan te pas. Curaçao Neptunus zegevierde met 2-0 in een wedstrijd die door veel van de aanwezige toeschouwers als beste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe werd beschouwd. Kevin Kelly kwam tot de veelzeggende cijfers 9-4-1.

Heeft Kelly eerder complete games gegooid?

Het was even zoeken, maar het antwoord is Ja. In het seizoen 2017 wierp hij op 30 april in een wedstrijd die zeven innings duurde tegen Glaskoning Twins.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse