HB Hoofdklasse

Danny Rombley nieuwe hoofdcoach van HCAW

Foto: © Bob Prins

Danny Rombley nieuwe hoofdcoach van HCAW

De 41-jarige Danny Rombley voegt een nieuw hoofdstuk toe aan zijn carrière. De oud-honkbalinternational en voormalig profhonkballer maakte twee jaar geleden zijn rentree als softbalinternational en gaat nu aan de slag als hoofdcoach van HCAW in de honkbal hoofdklasse.

Met zijn nieuwe aanstelling keert Rombley na vijf seizoenen terug in de hoofdklasse. Nu als coach van de club waarvoor hij in 1997 op achttienjarige leeftijd als speler zijn debuut in de hoofdklasse maakte. In de jaren daarna speelde Rombley in zijn lange honkbalcarrière ook voor Twins (1998), Kinheim (2005-2009), Neptunus (2010), UVV (2011-2012), Hoofddorp Pioniers (2013-2014) en Amsterdam Pirates (2016-2017). In zijn laatste seizoen in de hoofdklasse werd Rombley in 2017 in dienst van L&D Amsterdam uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

Ook was Rombley actief als profhonkballer in de organisatie van Montreal Expos en speelde hij 210 interlands voor de nationale ploeg. Met Oranje nam hij onder meer deel aan de Olympische Spelen in 2008 en de World Baseball Classic in 2006 en 2009. In 2011 werd Rombley met het Nederlands Koninkrijksteam wereldkampioen.

Verrassende rentree

In 2019 maakte Rombley een verrassende rentree op het hoogste niveau, maar dit keer als softballer van Quick Amersfoort. Ook nu werd hij, in dat jaar, geselecteerd voor de nationale ploeg en nam Rombley met het Nederlands heren softbalteam deel aan het wereldkampioenschap.

Als coach in de hoofdklasse voegt Rombley nu een nieuw hoofdstuk toe aan zijn indrukwekkende carrière. Bij HCAW volgt de oud-international Roy Berrevoets in het coachvak op. Berrevoets had al eerder aangegeven na het seizoen 2021 zijn taken over te dragen. Hij was dit jaar met de hoofdmacht van HCAW dichtbij de eerste Holland Series sinds 2005. HCAW werd met 28 overwinningen in 42 wedstrijden derde in de reguliere competitie en bracht titelverdediger L&D Amsterdam in de Play-Offs aan het wankelen.

Ervaring

Met Rombley aan het roer hoopt de Bussumse ploeg komend seizoen definitief de hegemonie in de hoofdklasse van Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam te doorbreken. Rombley deed al ervaring als coach op bij de jeugd van Amsterdam Pirates en de Baseball Academy Scimitars.

Dit jaar was de 41-jarige Rombley bovendien hitting-coach van het U18 Koninkrijksteam, waarmee hij in juli in Italië de Europese titel won. Mart Blijleven werd op dat toernooi uitgeroepen tot beste slagman, terwijl Stijn van der Schaaf de prijs kreeg voor Meest Waardevolle Speler. Vorige maand werd Rombley, samen met de oud-international Eric de Vries, bij HCAW binnengehaald om aan de slag te gaan met het tweede heren honkbalteam.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse