Softbal

Alcmaria Victrix kampioen in Hoofdklasse Herensoftbal

Foto: Alcmaria Victrix

Alcmaria Victrix kampioen in Hoofdklasse Herensoftbal

In de Hoofdklasse Softbal voor de heren is Alcmaria Victrix op woensdagavond kampioen geworden. De ploeg van coaches Dervisa Mutic en Cindy van der Zanden versloeg in de laatste en beslissende wedstrijd Vennep Flyers met 8-0 verslagen. Jeffry Visser, die de laatste wedstrijd van zijn loopbaan speelde, gooide bovendien een no-hitter om het feest compleet te maken.

Visser werd voor de wedstrijd in het zonnetje gezet en ontving van de KNBSB het Bondsonderscheidingsteken. Visser speelde in 22 seizoenen ruim 400 wedstrijden in de Hoofdklasse en kwam bovendien tot meer dan 60 officiële interlands. Een Bondsonderscheidingsteken, een no-hitter en de nationale titel: dat is nog eens een prachtig einde van een imposante loopbaan.

Alcmaria nam al vroeg in de wedstrijd een ruime voorsprong, mede dankzij de leadoff homerun van Jeff Delfina. Al vrij snel was dus duidelijk dat de ploeg uit Alkmaar in eigen huis de titel binnen ging slepen en zo geschiedde. De samenvatting van de wedstrijd, gemaakt door SDTV, bekijk je hieronder:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal