HHW 2020

Italië terug op Honkbalweek Haarlem

Foto: © Rob Jelsma

Italië terug op Honkbalweek Haarlem

De nationale ploeg van Italië is één van de eerste vier deelnemende landen die de organisatie heeft vastgelegd voor de dertigste editie van de Honkbalweek Haarlem. Het wordt de zesde keer dat de Italianen van de partij zijn in Haarlem. Later dit jaar hoopt de organisatie het deelnemersveld met nog twee teams aan te kunnen vullen.

In 2018 was Italië voor het eerst in veertien jaar tijd weer deelnemer aan de Honkbalweek Haarlem, maar eindigde de ploeg op een vijfde en voorlaatste plaats. De terugkeer van Italië werd in augustus 2019 al aangekondigd voor de dertigste editie in 2020. Toen haakte Italië uiteindelijk af en werd het deelnemersveld samengesteld door het Nederlands Koninkrijksteam, Cuba, Duitsland, Japan en Taiwan.

Dat toernooi werd door de coronapandemie uiteindelijk niet gespeeld. De organisatie hoopt in 2022 het toernooi wel door te kunnen laten gaan. Daarvoor hebben behalve Italië en Nederland ook Japan en Taiwan opnieuw hun deelname toegezegd.

Finalisten

Met Japan en Taiwan haalt de organisatie de finalisten van de vorige editie terug. In die eindstrijd in 2018 won Japan met 5-0. Na tweede plaatsen in 2014 en 2016 was het het vierde kampioenschap voor de Japanse honkballers in totaal en de eerste sinds 1994. Voor Taiwan was het in dertien edities de eerste finaleplaats.

De nationale ploeg van Taiwan ontbrak sinds 2000 in geen enkele editie. Japan deed zelfs sinds 1992 mee aan elk toernooi. In de komende maanden hoopt de organisatie nog twee teams uit Midden en Noord-Amerika aan het deelnemersveld toe te kunnen voegen. De dertigste editie van de Honkbalweek Haarlem wordt volgend jaar gespeeld van vrijdag 8 tot en met 17 juli.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2020