SB Hoofdklasse

KNBSB Awards: Individuele softbalawards uitgereikt

Alles prijswinnaars op een rijtje (Foto: Fred Versluis)

KNBSB Awards: Individuele softbalawards uitgereikt

Tussen Game 1 en 2 van de Holland Series in de Hoofdklasse Softbal werd een aantal speelsters in het zonnetje gezet. De individuele KNBSB Awards voor de prestaties in de Hoofdklasse van dit seizoen werden namelijk uitgereikt door bestuursleden Petra Arends en Peter van der Aart van de KNBSB.

In de prijzen vielen Britt Vonk (Beste Slagvrouw), Maxime van Dalen (Homerun Queen), Brenda Beers (Meeste Gestolen Honken), Kirsten Scheele (Beste Pitcher) en Lisa Hop (MVP en Egbert van der Sluis Award). Britt Vonk sloeg namens Tex Town Tigers maarliefst .538 (42 hits in 78 slagbeurten) en werd daarmee duidelijk de beste slagvrouw. Van Dalen met 9 homeruns en Beers met 26 gestolen honken waren eveneens afgetekend de besten in hun categorie en verdienden een award.

Kirsten Scheele werd dankzij haar 16-2 W-L record en 1.66 ERA uitgeroepen tot Beste Pitcher. Zij gooide in 101 innings bovendien 101 keer drie slag. Lisa Hop viel dus dubbel in de prijzen. Door de technische staf van het Koninkrijksteam werd Hop uitgeroepen tot meest veelbelovende international onder de 23 jaar. “De progressie die Lisa in 2021 heeft laten zien, op zowel het fysieke als mentale vlak, hebben indruk op de staf gemaakt. De mogelijkheid om haar op verschillende manieren binnen het Koninkrijksteam in te zetten, maakt haar tot een zeer dynamische speelster. Lisa was dit jaar onderdeel van het zilveren EK team en we verwachten dat er voor haar nog vele internationale successen gaan volgen.”

Hop versloeg bovenien Maxime van Dalen, Wies Ligtvoet en Dinet Oosting in de strijd om de MVP Award in de Hoofdklasse. Hop sloeg .441 met 44 honkslagen, waaronder 6 doubles, 2 triples en 6 homeruns, stal 20 honken en sloeg 44 runs over de thuisplaat.

Op zondag wordt in de Hoofdklasse de beslissende Game 3 van de Holland Series gespeeld, waarna de laatste individuele award ook uitgereikt zal worden: de Holland Series MVP Award.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse