Honkbal

Duursma vertrekt bij Amsterdamse kampioen

Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

Duursma vertrekt bij Amsterdamse kampioen

Michael Duursma vertrekt als manager bij L&D Amsterdam. Een dag na het behalen van de zesde landstitel uit de clubgeschiedenis heeft de Amsterdamse hoofdklasser het besluit van de 43-jarige coach bekendgemaakt. Onder leiding van Duursma versloeg L&D Amsterdam gistermiddag in het Rotterdamse Neptunus Familiestadion Curaçao Neptunus met 2-4 om het landskampioenschap te prolongeren.

Oud-international Michael Duursma werd in september 2019 gepresenteerd als nieuwe hoofdcoach van L&D Amsterdam, de club waar hij in 2016 na 21 seizoenen een punt zette achter zijn spelersloopbaan in de hoofdklasse. Duursma werd daarmee de opvolger van Brian Finnegan, die zelf in dat seizoen bij zijn debuut als hoofdcoach met L&D Amsterdam kampioen was geworden.

Ook Duursma was op weg naar een titel in zijn eerste jaar als manager in de hoofdklasse. Maar bij een 2-0 voorsprong in de best-of-seven tegen Curaçao Neptunus werd vorig jaar de Holland Series vanwege de coronapandemie abrupt gestopt. In de herkansing pakte L&D Amsterdam afgelopen week wel het landskampioenschap.

Talenten

Onder leiding van de 43-jarige oud-international werd Curaçao Neptunus gistermiddag in de zevende en beslissende wedstrijd uit de Holland Series verslagen. Voor de kampioensploeg stonden onder meer Mick Vos en Raydley Legito in de basisopstelling. Zij waren twee van de talenten die onder leiding van Duursma hun debuut maakten in de hoofdklasse.

Verschillende talenten die dit seizoen voor L&D Amsterdam uitkwamen in de hoofdklasse maakten in 2017 deel uit van de Nederlandse selectie waarmee Duursma als coach in 2017 de Colt World Series won. Ook maakten een aantal talenten uit de Amsterdamse ploeg, waaronder Dorian Lippens, Luca Pastor, Emilson Haswell en Raydley Legito, in 2018 deel uit van het U15 Koninkrijksteam op het wereldkampioenschap waar Duursma zijn debuut maakte als manager van de nationale ploeg.

Kandidaten

Sinds kort maakt Duursma deel uit van de staf van Talent Team Nederland (CTO) in Amsterdam. Deze nieuwe uitdaging in combinatie met zijn huidige fulltime baan als manager bij de Baseball Academy Kennemerland heeft Duursma doen besluiten om zijn functie bij L&D Amsterdam na twee seizoenen in de hoofdklasse neer te leggen.

De komende periode gaat L&D Amsterdam op zoek naar een vervanger voor Michael Duursma. Hiervoor is de Amsterdamse kampioen al met een aantal kandidaten in gesprek. De opvolger van Duursma krijgt bij de titelverdediger de opdracht om de verjonging van de selectie in combinatie met de inzet van oud-profhonkballers voort te zetten.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal