Honkbal Nieuws

De nieuwe werkplek van Roger Bernadina

Foto: © Robert Bos

De nieuwe werkplek van Roger Bernadina

Direct na afloop van de Holland Series 2021 heeft rechtsvelder Roger (eigenlijk Rogearvin) Bernadina van Curaçao Neptunus zijn koffers gepakt en is naar zijn nieuwe werkplek in Léon (Nicaragua) gereisd. Hij start daar namens Léones de Leon, een van de topteams van Nicaragua in de Winter League van La Liga de Beisbol Professional National.

De buitenlandse ‘aanwinsten’ van het team. Uiterst rechts onze landgenoot.

De eerste ronde van de Winter League wordt in de maanden november en december gespeeld. Aan die reguliere competitie wordt door vijf teams meegedaan die elkaar in twee maanden 30 maal ontmoeten.

Na afloop wordt de competitie in een tweede ronde met vier teams vervolgd. De uiteindelijke nummers één en twee ontmoeten elkaar tot slot in de finale. Het nieuwe jaar is dan al lang en breed begonnen.

Estadio Héroes y Martires de Septembre

Léones de Leon speelt haar thuiswedstrijden in het stadion met die mooie Spaanse naam dat in het Nederlands ‘Helden en martelaren van september’ betekent- een naam die verwijst naar de machtsovername in het land door de Sandinisten.

Estadio Héroes Y Martires de Septembre

Het stadion heeft een capaciteit voor ongeveer 8.000 toeschouwers en is daarmee één van de grootste sportstadions van het land. Het stadion wordt de komende jaren verder gemoderniseerd. Daarvoor hebben de Nicaraguaanse en Cubaanse honkbalbond een samenwerkingsovereenkomst gesloten.


Toekomst Roger Bernadina

De verwachting is op dit moment dat Roger Bernadina zich volgend seizoen weer bij Curaçao Neptunus meldt om deel te nemen aan de Hoofdklasse, maar wie weet kan hij zich deze winter nog in de kijkers van een aantal profscouts spelen.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal Nieuws